L’empresa perellonenca Mel Muria s’ha desplaçat fins a Lunigiana, a la Toscana italiana, com a ambaixadora de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, per participar a la iniciativa de la UNESCO “The MEL Project: Xarxa d'apicultors a les Reserves de la Biosfera del Mediterrani”.
Aquest projecte té com a objectiu promoure la col·laboració transfronterera entre territoris i millorar la diversistat biológica i cultural derivada de l’apicultura, amb la presentació i la promoció de les Reserves de la Biosfera com a llocs d’excel·lència per a la producció de mel.
L’equip de Mel Muria, que ha viatjat a Itàlia acompanyat d’una representant del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), ha participat al projecte com a empresa acreditada de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, i alhora en representació de Catalunya i d’Espanya.
A banda de Mel Muria, el projecte està co-dirigit per altres quatre Reserves de la Biosfera a partir de diverses ribes del mar Mediterrani: Appennino Tosco Emiliano (Itàlia), Valleé du Fango (França), Jabal Moussa (Liban) i Djebel Bou Hedma (Tunísia).
Els representants de Mel Muria, apicultors des de 1810, han aprofitat aquests dies de col·laboracions per realitzar diversos workshops comentant les realitats en la apicultura a cada país. En concret l’equip de Muria ha participat al workshop d’Estratègies de Màrqueting presentant les diverses estratègies que realitzen amb les diferents marques que comercial·litzen (Muria, Muria Bio i artMuria), des de xarxes socials, promocions, fires, events o diferents accions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC). També han participat al workshop sobre Apicultura i Turisme, presentant el Muria Centre d’Interpretació Apícola ubicat a les seves instal·lacions d’El Perelló (Baix Ebre).
La trobada internacional ha servit per posar en comú diferents realitats sobre apicultura, diferents experiències i qüestions específiques sobre el món de les abelles i per proposar accions per a la xarxa d’apicultors a les diferents Reserves de la Biosfera del Mediterrani.
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h