Carregant web FCAC

Un equip de Mel Muria ha viatjat a la Toscana italiana per posar en comú diferents realitats sobre apicultura amb altres quatre Reserves de la Biosfera del Mediterrani

Mel Muria, ambaixadora de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre a la iniciativa de la UNESCO “The MEL Project”

05/06/2019

L’empresa perellonenca Mel Muria s’ha desplaçat fins a Lunigiana, a la Toscana italiana, com a ambaixadora de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, per participar a la iniciativa de la UNESCO “The MEL Project: Xarxa d'apicultors a les Reserves de la Biosfera del Mediterrani”. 

Aquest projecte té com a objectiu promoure la col·laboració transfronterera entre territoris i millorar la diversistat biológica i cultural derivada de l’apicultura, amb la presentació i la promoció de les Reserves de la Biosfera com a llocs d’excel·lència per a la producció de mel.

L’equip de Mel Muria, que ha viatjat a Itàlia acompanyat d’una representant del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), ha participat al projecte com a empresa acreditada de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, i alhora en representació de Catalunya i d’Espanya. 

A banda de Mel Muria, el projecte està co-dirigit per altres quatre Reserves de la Biosfera a partir de diverses ribes del mar Mediterrani: Appennino Tosco Emiliano (Itàlia), Valleé du Fango (França), Jabal Moussa (Liban) i Djebel Bou Hedma (Tunísia).

Els representants de Mel Muria, apicultors des de 1810, han aprofitat aquests dies de col·laboracions per realitzar diversos workshops comentant les realitats en la apicultura a cada país. En concret l’equip de Muria ha participat al workshop d’Estratègies de Màrqueting presentant les diverses estratègies que realitzen amb les diferents marques que comercial·litzen (Muria, Muria Bio i artMuria), des de xarxes socials, promocions, fires, events o diferents accions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC). També han participat al workshop sobre Apicultura i Turisme, presentant el Muria Centre d’Interpretació Apícola ubicat a les seves instal·lacions d’El Perelló (Baix Ebre).

La trobada internacional ha servit per posar en comú diferents realitats sobre apicultura, diferents experiències i qüestions específiques sobre el món de les abelles i per proposar accions per a la xarxa d’apicultors a les diferents Reserves de la Biosfera del Mediterrani.

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya