L’empresa perellonenca Mel Muria s’ha desplaçat fins a Lunigiana, a la Toscana italiana, com a ambaixadora de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, per participar a la iniciativa de la UNESCO “The MEL Project: Xarxa d'apicultors a les Reserves de la Biosfera del Mediterrani”.
Aquest projecte té com a objectiu promoure la col·laboració transfronterera entre territoris i millorar la diversistat biológica i cultural derivada de l’apicultura, amb la presentació i la promoció de les Reserves de la Biosfera com a llocs d’excel·lència per a la producció de mel.
L’equip de Mel Muria, que ha viatjat a Itàlia acompanyat d’una representant del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), ha participat al projecte com a empresa acreditada de la Reserva de la Biosfera de Terres de l’Ebre, i alhora en representació de Catalunya i d’Espanya.
A banda de Mel Muria, el projecte està co-dirigit per altres quatre Reserves de la Biosfera a partir de diverses ribes del mar Mediterrani: Appennino Tosco Emiliano (Itàlia), Valleé du Fango (França), Jabal Moussa (Liban) i Djebel Bou Hedma (Tunísia).
Els representants de Mel Muria, apicultors des de 1810, han aprofitat aquests dies de col·laboracions per realitzar diversos workshops comentant les realitats en la apicultura a cada país. En concret l’equip de Muria ha participat al workshop d’Estratègies de Màrqueting presentant les diverses estratègies que realitzen amb les diferents marques que comercial·litzen (Muria, Muria Bio i artMuria), des de xarxes socials, promocions, fires, events o diferents accions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC). També han participat al workshop sobre Apicultura i Turisme, presentant el Muria Centre d’Interpretació Apícola ubicat a les seves instal·lacions d’El Perelló (Baix Ebre).
La trobada internacional ha servit per posar en comú diferents realitats sobre apicultura, diferents experiències i qüestions específiques sobre el món de les abelles i per proposar accions per a la xarxa d’apicultors a les diferents Reserves de la Biosfera del Mediterrani.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h