La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat d’aquest municipi. La inauguració de l’obra “Oda al passat” i la presentació de l’escumós “Cabanal 125” són algunes de les accions que prepara la cooperativa per a l’ocasió, a més de la X Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava i el clàssic esmorzar a base de productes de la terra i vi trepat.
“Oda al passat”, de l’artista Enric Adserà Riba, és un gran collage muntat sobre la superfície cilíndrica d’una de les tines de portland del celler modernista. Es tracta d’una tina original que mostra un relat elegíac del poble pagès tot utilitzant elements de referència com paisatges, ceps o estris de l’ofici (jous, màquines de sulfatar i d’ensofrar, llaunes de veremar...). Tampoc descuida elements que remeten al modernisme gaudinià que tan sàviament emprà Martinell, com el trencadís construït amb una enorme varietat de restes de ceràmica recollida durant anys de caminar pel terme.
El celler cooperatiu també presentarà “Cabanal 125”, un vi escumós elaborat amb mètode ancestral a partir de la barreja de les 5 varietats de raïm entrades en les 125 veremes de la cooperativa: macabeu, parellada, trepat, valenciana i pansé. Les dues darreres varietats estan pràcticament extingides a la comarca, malgrat que proporcionen una personalitat molt marcada al vi.
La Cooperativa Agrícola de Barberà compta, en l’actualitat, amb 135 socis i produeix un 1,8 milions de quilos de raïm anuals. Forma part de la cooperativa de segon grau Cevipe i del grup Castell d’Or.
PROGRAMA D’ACTES: www.festadeltrepat.cat
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h