Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola català, van signar un important acord de cooperació el passat divendres 19 de juliol a la seu que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya té a Barcelona. L’acte de signatura del document que ratifica l’acord de cooperació el va presidir la mateixa consellera, Teresa Jordà, amb presència dels dos respectius presidents, Magí Baltà per part de Cellers Domenys i Jordi Castellví de Celler Masroig. Amb aquest acte formal a la seu del Departament i amb presència de la consellera, “es vol mostrar la importància que el Govern de la Generalitat dóna a iniciatives tan innovadores com aquesta, que ajuden al món agrari català a enfrontar-se en millors condicions als reptes que vénen, també pretenen millorar les condicions dels pagesos socis cooperatius”, va manifestar la consellera Jordà.
“L’acord de cooperació entre Cellers Domenys i Celler Masroig vol aprofitar les sinergies existents entre ambdues empreses per tal de donar un impuls al sector vitivinícola en el qual els dos cellers participen”, puntualitzava Jordi Castellví, president de Celler Masroig. Els objectius amb els quals aquesta col·laboració vol treballar són plurals i agafen diversos àmbits de la gestió, tot i que un dels principals camps d’acció ha de ser incrementar la venda i comercialització, per tal de facilitar l’accés dels consumidors –nacionals i/o internacionals– als seus productes.
Amb aquest acord, segons Magí Baltà, president de Cellers Domenys, “es posa en relleu la possibilitat real que hi ha de sumar i compartir esforços, coneixements i experiències entre els professionals de diferents comarques del territori que, al final, ens ajuden a millorar a tots, aquesta és la nostra intenció”. De fet, amb la nova col·laboració entre Cellers Domenys i Celler Masroig, s’actua de manera coordinada i conjunta al sector vitivinícola de 4 comarques tarragonines (Baix Penedès, Conca de Barberà, Alt Camp i Priorat) i amb 5 Denominacions d’Origen (Montsant, Penedès, Conca de Barberà, Catalunya i Cava).
L’acord entrarà en funcionament en els pròxims mesos i tindrà una vigència de cinc anys. Magí Baltà deia “hem trigat temps per fer un bon acord i finalment ja el tenim, però avui –el dia de la signatura– no és el final d’un camí o d’un procés sinó el començament d’un gran projecte”.
Peu de foto: La consellera Teresa Jordà amb els dos presidents, Magí Baltà de Cellers Domenys a la dreta i Jordi Castellví de Celler Masroig a l’esquerra.
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h