La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra, el pròxim dissabte 14 de setembre, el Centenari de la seva fundació amb un seguit d’activitats que començaran a les 12 h del migdia i es prolongaran fins a la nit. Està previst que la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, presideixi els actes commemoratius als quals també assistiran responsables de l’entorn econòmic i social.
La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre té un centenar de socis productors que representen la pràctica totalitat dels pagesos del poble. Elabora unes 400 tones d’oli verge extra anuals que es comercialitzen amb la marca “Vall Major Arbequina” (DOP Siurana). També s’embotella l’oli oficial del FC Barcelona, un club amb el qual la cooperativa comparteix els valors de “dedicació, esforç, tradició i innovació”.
Impulsada per 166 socis, dels quals 8 eren dones, el Sindicat de la Palma d’Ebre es va fundar al 1919 i congregava tots els productors del municipi –independentment de la dimensió de les seves explotacions. Actualment, el molí disposa d’un sistema d’extracció contínua per centrifugació i dues línies amb capacitat de molturació d’uns 100.000 kg. d’olives diàriament.
Durant els actes commemoratius del Centenari està previst homenatjar els 15 presidents que s’han succeït en aquests cent anys, així com a l’única dona que ha arribat a formar part de consell rector i una representació dels treballadors de la cooperativa.
A més, es farà la descoberta d’un plafó commemoratiu de l’aniversari situat a la llinda de la porta que dóna accés a les oficines i es lliurarà una edició limitada de verge extra etiquetat amb la primera escriptura de l’entitat.
Entre les actuacions més festives hi haurà batucada, dinar de germanor, concert musical i espectacle de foc.
Més informació
ACTE: Centenari de la Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre
DATA: Dissabte 14 de setembre
HORA: 12 h (inici)
LLOC: Cooperativa de la Palma d’Ebre (Pl. de Catalunya, 7)
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h