Comunicats de premsa

Els Great Taste 2019, organizats per The Guild of Fine Food, han atorgat el guardó màxim de tres estrelles a la mel de taronger amb safrà d’artMuria

artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic

16/09/2019

La varietat de mel de Taronger amb Safrà d’artMuria, produïda per mètodes artesanals al municipi tarragoní del Perelló, ha destacat de forma excepcional obtenint les preuades 3 estrelles, en l'edició 2019 dels londinencs Great Taste Awards, considerats els Oscars de l'alimentació. L'obtenció d'aquest màxim guardó la situa dins de la classificació dels millors productes del món "The Guild of Fine Food".

Aquesta mel de luxe, elaborada al Baix Ebre, entre flors silvestres de la zona mediterrània, per l'apicultor Rafael Muria i la seva empresa Mel Muria, ha estat destacada entre els 208 productes de tres estrelles, dels més de 12.700 presentats, procedents de més de 100 països, en la present edició d'aquests premis internacionals del sabor, que han estat lliurats aquest mes de setembre a Londres (Regne Unit).

El certamen ha premiat 119 productes espanyols (10 premis de tres estrelles, 47 de dues estrelles i 62 d'una estrella) de manera que la varietat de Taronger amb Safrà d’artMuria se situa com un dels deu millors productes d'Espanya i una de les millors mels del món.

Entre les notes emeses pel jurat, composat per més de 500 jutges que van realitzar el tast de mel, destaquen comentaris com "de color daurat i profund, amb un delicat perfum de flor de taronger. El seu sabor de mel és delicat i permet apreciar el gust distintiu de safrà" o " un color atractiu amb un conjunt encantador, partícules visibles de safrà. Una mel aromàtica i floral amb una fort toc a safrà”.

Així mateix el jurat l'ha qualificat com a ideal per a multitud d'usos i per maridar els millors plats d'alta cuina.

Segons Rafel Muria, xef d’artMuria: "La mel de taronger amb safrà no només resulta magnífica per assaborir postres amb un toc únic, també és un gran potenciador de sabor en vinagretes, ja que la combinació del gust del vinagre o llimona amb la mel , aporta uns matisos dolços i àcids amb un paladar final totalment sorprenent. Una de les combinacions amb la que més utilitzo aquesta mel, és per acabar salses o maioneses lleugeres que acompanyen peixos blancs, ja que ens permet aconseguir un gruix ideal amb un toc caramel·litzat que preserva l'autèntic sabor del safrà",  fins i tot l’anomenat 'xef de la mel’ ens ha revelat un dels seus majors secrets, "finalitzar un arròs amb un parell de cullerades de mel de taronger amb safrà, eleva a un altre nivell gastronòmic els meus plats”.

La varietat de Taronger amb Tòfona Negra d’artMuria, també ha aconseguit l'obtenció d'1 estrella. En paraules del jurat "una mel de bell color clar i amb caràcter: una feliç combinació amb la mel de taronger, equilibrada de manera ideal amb el gust de la tòfona" o "una aroma molt equilibrat de tòfona terrosa i mel brillant i afruitada. L'efecte dolç salat resulta molt interessant ".

El Great Taste, organitzat pel Guild of Fine Food, és el punt de referència internacional reconeguda per el bon menjar i beguda. Un certamen considerat com els 'Oscars' del món de la gastronomia i l’equivalent epicuri del premi Booker. El logotip del Great Taste és una garantia i permet que els consumidors confiïn en la qualitat dels aliments i begudes que disposen d'aquest distintiu.

Segons Rafel Muria, president d’artMuria: "l'experiència que em van transmetre les anteriors generacions d'apicultors de la meva família ens han permès crear aquesta excel·lència en el món de la mel i, amb el reconeixement d'aquest prestigiós Premi, no podem estar més orgullosos per l'esforç que li hem dedicat tot l'equip".

Guanyar el Great Taste és important per als productors ja que diferencia els seus productes de la norma i significa que els consumidors tenen la garantia que els productes que compren tenen un segell d'aprovació fiable basat en el bon gust i no en el màrqueting. Els guanyadors són empreses que es preocupen per la qualitat dels aliments que produeixen.
 

Sobre artMuria

La família Muria, apicultors des de 1810, ha unit el saber fer dels seus avantpassats, la qualitat agroambiental de les muntanyes mediterrànies i la tecnologia més avançada per crear una gamma de productes apícoles d'altíssima qualitat.

Muria ha sabut projectar de manera internacional els seus productes amb artMuria: quatre varietats de mel de luxe (romaní, taronger, alta muntanya i bosc) d'excel·lent qualitat, que tripliquen els nivells de pol·len, comercialitzades en diversos formats i amb presentacions de luxe.

Des del seu llançament el 2014, la mel de luxe artMuria ja s'exporta a més de 15 països.

Font: Mel Muria
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La FCAC denuncia que les mesures del Ministeri per a planta viva discriminen  la majoria de productors de cooperatives
La FCAC denuncia que les mesures del Ministeri per a planta viva discriminen la majoria de productors de cooperatives 02/04/2020 Les cooperatives concentren fins al 20% de la producció catalana de planta viva i CORMA és la primera firma a nivell espanyol Les pèrdues de planta viva són ruïnoses perquè a la primavera es...
Empordàlia posa en marxa “Ens confinem i cuinem”
Empordàlia posa en marxa “Ens confinem i cuinem” 02/04/2020 Cuiners com Pep Noguer, Vicenç Fajardo, Mònica Farré, Astrid Barqué, Marià Casas, Lídia Casademont entre d’altres participen en aquesta iniciativa que vol fer una mica més lleuger aquest...
Llet Nostra garanteix el subministrament de llet adaptant-se a la situació
Llet Nostra garanteix el subministrament de llet adaptant-se a la situació 31/03/2020 Les famílies ramaderes de les 140 granges de Llet Nostra continuen produint llet per poder donar resposta a les necessitats de la població.  Els ramaders, com els altres productors...
La FCAC treballa amb les cooperatives, UP, CCOO, UGT i AFRUCAT per consensuar mesures per a la campanya i traslladar-les al subdelegat del Govern estatal a Lleida
La FCAC treballa amb les cooperatives, UP, CCOO, UGT i AFRUCAT per consensuar mesures per a la campanya i traslladar-les al subdelegat del Govern estatal a Lleida 30/03/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) treballa amb diverses cooperatives de referència, Unió de Pagesos, els sindicats CCOO i UGT, i Afrucat per consensuar un seguit de...
La FCAC s’ofereix a coordinar la col·laboració de les cooperatives agràries en la desinfecció d’espais públics
La FCAC s’ofereix a coordinar la col·laboració de les cooperatives agràries en la desinfecció d’espais públics 26/03/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha ofert a coordinar la col·laboració del sector en la desinfecció de carrers i espais públics arran de l’afectació de...
La FCAC alerta de la ruïna del sector de planta viva en paralitzar-se l’activitat
La FCAC alerta de la ruïna del sector de planta viva en paralitzar-se l’activitat 24/03/2020 Les cooperatives de flor i planta catalanes comercialitzen més de 15 milions de plantes de més de 880 varietats diferents i la cooperativa CORMA és la primera firma espanyola del sector Es...
Les cooperatives agràries demanen mesures urgents per mantenir la producció i el proveïment d'aliments a la població
Les cooperatives agràries demanen mesures urgents per mantenir la producció i el proveïment d'aliments a la població 19/03/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha tramès, avui, una comunicació urgent a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, els subdelegats del Govern i la...
Les cooperatives agràries treballen per garantir la provisió d’aliments
Les cooperatives agràries treballen per garantir la provisió d’aliments 17/03/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que el sector està treballant per garantir la provisió d’aliments a la població. Tant els centres de producció de les...
FCAC reclama a la consellera d’Agricultura  una aposta per les OPFH cooperatives
FCAC reclama a la consellera d’Agricultura una aposta per les OPFH cooperatives 13/03/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa avui, 13 de març, a la Taula Sectorial Agrària de la Fruita Dolça per defensar mesures que permetin fer front, de forma...
UP, FCAC i ACOBEM reclamen un pressupost mínim i tenir veu en la Llei de protecció d’oliveres monumentals
UP, FCAC i ACOBEM reclamen un pressupost mínim i tenir veu en la Llei de protecció d’oliveres monumentals 11/03/2020 Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i l’Associació de Cooperatives de l'Oli del Baix Ebre i Montsià demanen un pas més als diputats i diputades del...
Cellers Domenys celebra la Festa del Vi jove i l’Oli novell amb la participació de més d’un miler de persones
Cellers Domenys celebra la Festa del Vi jove i l’Oli novell amb la participació de més d’un miler de persones 03/03/2020 Entre les novetats d’aquesta edició, Cellers Domenys va presentar tota la gamma de vins i caves Domenio Wines Més d’un miler de persones van participar en la Festa del Vi jove i l’Oli...
Ownat Wetline, alimentació humida per a mascotes, 100% natural
Ownat Wetline, alimentació humida per a mascotes, 100% natural 02/03/2020 Després de l'excel·lent acollida per part de propietaris de gossos i gats així com per part dels professionals del  sector de la nova marca OWNAT d'Alimentació Natural Seca, ara,...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x