Comunicats de premsa

Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari

15/10/2019

La darrera edició dels Premis Vinari ha reconegut la trajectòria i qualitat dels vins i caves de Cellers Domenys

Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya

Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels Premis Vinari, celebrada aquest passat divendres, 11 d’octubre, a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. El certamen, nascut amb la voluntat de donar a conèixer els millors vins i escumosos de l’any de Catalunya, ha reconegut la tasca realitzada per Cellers Domenys, que ha estat guardonat com a Millor Celler 2019 amb el Premi Vinari d’Euroselecció Riedel. L’enòleg i Director Tècnic de la cooperativa, Ciriac Carbó, va ser l’encarregat de recollir aquest guardó en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i que va comptar amb la presència del President de Cellers Domenys, Magí Baltà; el Gerent, Lluís Roig, i Jaume Arbolés, enòleg de l'equip tècnic de la cooperativa.

Enguany, Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de reconeixements dels Premis Vinari en una edició que ha comptat amb la participació de 260 cellers i 948 referències emparades en alguna de les 12 DO de Catalunya. En total, Cellers Domenys ha rebut 5 distincions, 4 de les quals han estat guardons per categories i 1 per Denominació d’Origen.

Així, la cooperativa ha estat distingida amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i amb 1 plata de la DO Catalunya. Concretament, ha estat reconeguda amb 1 Vinari de Plata per "Les Tres Naus Reserva 2015" en la categoria d’Escumosos Reserva, 1 Vinari de Bronze per "Les Tres Naus Brut 2017" en la categoria d’Escumosos Joves, 1 Vinari de Plata per "Capvespre Sunset Rosat 2018" en la categoria de Vins Rosats i 1 vinari de Bronze per "Capvespre Sunset Negre 2018" en la categoria de Negres Joves. Alhora, també ha rebut 1 Vinari de Plata de la DO Catalunya per "Capvespre Sunset Rosat 2018".

En aquest sentit, les 3 últimes distincions esmentades han anat per dues creacions, "Capvespre Sunset Rosat 2018" i "Capvespre Sunset Negre 2018", que pertanyen a la família d’embotellats de la nova marca, Domenio Wines by Cellers Domenys. Aquest reconeixement és una mostra de la bona acollida que ha rebut aquest projecte a través del qual Cellers Domenys compta amb una nova palanca de creixement com a empresa vitivinícola. Així, tota aquesta línia de treball i aposta per la innovació i tecnologia, desenvolupada per la cooperativa aquests últims anys, ha permès que Cellers Domenys s’hagi convertit en un referent en el gran certamen de vins i caves catalans.

El President de Cellers Domenys, Magí Baltà, es mostra satisfet i agraït amb “la implicació de tots els pagesos, socis i sòcies, pel seu compromís amb la terra; de l’equip tècnic de la cooperativa per assolir un producte de qualitat excel·lent; dels col·laboradors per ajudar a sumar i ser part d’aquest creixement; dels clients per consolidar la nostra aposta amb una bona acollida al mercat, i de les institucions per estar al costat i confiar en la tasca que duu a terme aquesta cooperativa que va néixer fa més de cent anys”. Alhora, Lluís Roig, Gerent de l’organització, afegeix que aquesta distinció “posa en relleu la solidesa del projecte iniciat per Cellers Domenys amb la unió de les set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), fet que permet disposar de més recursos i compartir tècniques innovadores per assolir un producte de gran qualitat”.

En aquesta 7a edició dels Premis Vinari, una vuitantena de professionals dedicats a la sommelieria, enologia, distribució, exportació, comunicació, prescripció de vins i part del panel oficial de tast de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) han estat els encarregats de qualificar els vins participants.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el  Premi Vi Català del festival MOST
El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el Premi Vi Català del festival MOST 18/11/2019 Ahir al vespre, l’auditori Municipal de Vilafranca del Penedès va acollir la gala d’entrega de premis de la 9a edició del MOST, el Festival Internacional del Vi i del Cava. El vídeo...
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any 15/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit avui amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per estudiar les mesures que proposa el sector davant la caiguda...
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya 14/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que la campanya 2019/20 se situarà en unes 33.000 tones d’oli, unes 12.000 tones superior a la nefasta collita anterior (+35%)....
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe 13/11/2019 L’equip de l’empresa de mel de luxe artMuria ha estat guardonat amb la máxima distinció que atorga anualment l’Associació Espanyola del Luxe (Luxury Spain), a un dels seus...
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials 13/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) fa un balanç de la campanya 2019-20 que situaria la collita d’arròs en unes 149.750 tones a Catalunya. Aquestes xifres suposen...
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava 05/11/2019 Aquesta excel·lent puntuació és una de les més altes dins del sector i reafirma els caves Adernats a la primera divisió del món del cava   Adernats Pur 2012 La tardor del 2018 veia la...
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives 05/11/2019 A més d’olivera, hi ha afectades hectàrees de vinya, ametller, avellaner i fruita dolça i, en breu, cal iniciar la sembra del cereal d’hivern La Federació de Cooperatives Agràries de...
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’ 23/10/2019 Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del...
Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x