Carregant web FCAC

Demà, divendres 18 d’octubre, reunió entre la Unió Europea i Turquia

La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana

Malgrat un descens del 14% en la producció de Turquia la campanya passada, els preus de comercialització van caure fins 5,91 $/kg gra

17/10/2019

Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la Unió Europea i Turquia sobre l’avellana. En el decurs de la reunió, que es fa a Istambul, la FCAC té previst aconseguir el compromís del Govern turc per establir mesures públiques que contribueixin a la regulació del mercat davant la caiguda progressiva de preus des de la campanya 2014-15 i així permetre la recuperació del nostre sector.

La darrera campanya es va produir una davallada de la collita a nivell mundial. Turquia, que és el principal productor del món, no va arribar a les 600.000 tones -un 14% menys que l’any anterior- i a l’Estat espanyol la producció va ser de 9.000 tones closca, un 34% inferior a la campanya 2017-18, quan es va situar en 13.700 tones closca.

Malgrat el descens de producció, ha continuat la caiguda de preus a nivell mundial fins a situar-se de mitjana durant la campanya 2018-19 en 5,91 $/kg gra, un 5% inferior a la campanya anterior.

En el decurs de la reunió de divendres, es coneixeran les xifres estimades de producció per part de Turquia per a la campanya 2019-20, que es preveu no arribarà a 700.000 tones. Igualment, cal conèixer la gestió real dels estocs per part de Turquia i quina serà l’estratègia del Govern vers la regulació del mercat mitjançant compres públiques.

Roger Palau, responsable de fruita seca de la FCAC, alerta que “malgrat que el consum s’està recuperant tímidament, les perspectives són complicades. El nostre objectiu és pressionar el govern turc perquè continuï regulant el seu mercat de l’avellana i així poder mantenir l’estabilitat en el preu i garantir la continuïtat de la producció”.

Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol.

MÉS IFORMACIÓ
ACTE Reunió bilateral Unió Europea - Turquia en relació amb l’avellana
DATA Divendres 18 d'octubre
HORA de 9 h a 13 h

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya