Comunicats de premsa

Cellers Unió presenta el nou Perlat

22/10/2019

Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns al teatre Bartrina de Reus davant la presència d’uns 150 amics i col·laboradors del celler.

Perlat és un dels vins de referència de Cellers Unió. Després de la creació de la DO Montsant, Perlat va ser un dels primers vins en aparèixer sota aquesta DO. Cellers Unió ha fet ara un salt de qualitat tant en el vi com en la seva imatge, un canvi que arriba amb l’anyada 2017.

La presentació de Perlat ha estat apadrinada per José Peñín, fundador i director honorífic de la Guia Peñín. Peñín ha destacat l’evolució històrica del sector vinícola a les comarques tarragonines i el paper de les cooperatives. També ha situat Perlat com un vi de referència i n’ha elogiat la seva fruita, frescor i el seu caràcter amable.

Un vi fresc, complex i actual

En quant al vi, Perlat evoluciona per mantenir viva la seva essència alhora que s’adapta a les preferències del mercat. Cellers Unió ha acotat el procés de selecció de les vinyes, ha dut a terme una elaboració més acurada i ha escurçat breument el temps de criança en fusta. Tot plegat resulta en un vi més complex en estructura i aromes, amb un caire fresc i renovat.

Perlat prové de vinyes seleccionades de la zona d’Els Guiamets, dintre de la DO Montsant. Són vinyes de més de 30 anys plantades en vas, de baixa producció, amb sòls majoritàriament de panal. El panal aporta complexitat al vi ja que és un sòl compacte, amb una bona capacitat de retenció d’aigua molt interessant en els episodis de crisis climàtica actuals, ja que aquesta retenció tampoc és excessiva i evita l’excés d’humitat.

La garnatxa, carinyena i syrah que formaran part dels negres Perlat arriben al celler d’Els Guiaments i s’elaboren per separat. L’objectiu principal del procés és obtenir el màxim de fruita fresca. Això guia tant l’elecció del moment òptim de collita com la durada de les maceracions. Es treballa amb llevats seleccionats, els quals s’afegeixen almenys 24 hores després que comenci la fermentació per garantir que el procés arranca amb els llevats autòctons, els quals donaran un perfil singular a Perlat. Un cop feta la fermentació alcohòlica, els vins passen a la fermentació malolàctica dintre de la bóta on reposaran un mínim de 10 mesos. S’utilitza entre un 60-70% de bóta de roure francès, mentre que la resta és de roure americà.

En el cas de Perlat Blanc el procés és diferent. El most macera entre 24h i 36h amb la seva pell amb neu carbònica, i posteriorment passa als dipòsits d’acer per acabar la fermentació. Quan aquesta arranca, aproximadament un terç del vi es desvia per completar la fermentació en botes de roure francès del 500 litres de gra molt fi, la qual cosa li aportarà aromes balsàmics i especiats molt delicats. Un cop fermentat, tot el vi s’ajunta de nou i es completa amb una criança sobre mares fines durant uns 3-4 mesos per aportar cremositat i sedositat al paladar.

Nou “look”

Pel que fa a la presentació, la gamma Perlat renova també la seva imatge. En primer lloc, Perlat es desfà de l’ampolla actual i la substitueix per una nova i robusta ampolla borgonya. En quant a l’etiquetatge, s’han dissenyat unes noves etiquetes molt més netes i minimalistes, on es els elements de disseny de l’etiqueta anterior es repensen per a crear un nou conjunt més sobri i delicat, on la marca gaudeix del màxim protagonisme.

La nova gamma Perlat també manté el codi de colors ja present en els seus predecessors, el qual facilita la identificació de cada vi.
 

Nota de tast

· Perlat cupatge (cupatge garnatxa, carinyena, syrah)
Vi de tall modern, d’una gran intensitat aromàtica. Color cirera picota amb aromes de fruites vermelles semimadures que evoquen les mores, els gerds o la grosella negra. En nas també desplega notes minerals i algun toc de tofu i cafè.
El seu pas per boca té una entrada ampla. És fresc, sedós i elegant. Postgust persistent que ressalta pel seu especial caràcter que tan sols les agrestes terres del Montsant poden oferir.

· Perlat garnatxa (monovarietal garnatxa)
Vi de color grana intens. Ens ofereix una elegant aroma de fruita vermella fresca (maduixes, gerds...) i fruita negra (móres) amb tocs balsàmics d’herbes aromàtiques i aromes especiades, que culminen amb notes retronasals de compota de fruites.
En boca té una entrada lleugera i un pas llarg. És untuós, carnós i rodó, amb tocs de regalíssia, uns tanins delicats i un sabor afruitat agradablement persistent.

· Perlat syrah (monovarietal syrah)
Vi d’intens color robí, net i brillant, amb reflexos violacis. En nas expressa una gran complexitat aromàtica, on destaquen els fruits negres acompanyats de tocs de regalèssia, notes de cafè, xocolata i fruits secs.
En boca és molt fresc, llaminer i rodó. Omple la boca amb un recorregut sedós marcat per les sensacions afruitades que li proporcionen un postgust llarg i vellutat.

· Perlat blanc (cupatge garnatxa blanca, macabeu)
Vi blanc de color groc pàl·lid, transparent i brillant. La seva aroma ens recorda notes de fruits blancs amb un fons floral intens, que evoca flors blanques i silvestres. Poc a poc descobrim també notes d’espècies, sotabosc, aromes balsàmics i fonoll.
Perlat blanc ens ofereix un sabor que vessa frescor i vitalitat. En bóca és sorprenent, amb una textura cremosa, sumptuosa i plena de matisos. Postgust embolcallant, llarg i sedós.

Cellers Unió és un celler cooperatiu fundat a Reus l’any 1942. Agrupa milers de famílies d’agricultors catalans i, actualment, elabora vins de les denominacions d’origen Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona i Catalunya.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el  Premi Vi Català del festival MOST
El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el Premi Vi Català del festival MOST 18/11/2019 Ahir al vespre, l’auditori Municipal de Vilafranca del Penedès va acollir la gala d’entrega de premis de la 9a edició del MOST, el Festival Internacional del Vi i del Cava. El vídeo...
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any 15/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit avui amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per estudiar les mesures que proposa el sector davant la caiguda...
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya 14/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que la campanya 2019/20 se situarà en unes 33.000 tones d’oli, unes 12.000 tones superior a la nefasta collita anterior (+35%)....
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe 13/11/2019 L’equip de l’empresa de mel de luxe artMuria ha estat guardonat amb la máxima distinció que atorga anualment l’Associació Espanyola del Luxe (Luxury Spain), a un dels seus...
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials 13/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) fa un balanç de la campanya 2019-20 que situaria la collita d’arròs en unes 149.750 tones a Catalunya. Aquestes xifres suposen...
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava 05/11/2019 Aquesta excel·lent puntuació és una de les més altes dins del sector i reafirma els caves Adernats a la primera divisió del món del cava   Adernats Pur 2012 La tardor del 2018 veia la...
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives 05/11/2019 A més d’olivera, hi ha afectades hectàrees de vinya, ametller, avellaner i fruita dolça i, en breu, cal iniciar la sembra del cereal d’hivern La Federació de Cooperatives Agràries de...
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’ 23/10/2019 Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x