Comunicats de premsa

Cellers Unió presenta el nou Perlat

22/10/2019

Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns al teatre Bartrina de Reus davant la presència d’uns 150 amics i col·laboradors del celler.

Perlat és un dels vins de referència de Cellers Unió. Després de la creació de la DO Montsant, Perlat va ser un dels primers vins en aparèixer sota aquesta DO. Cellers Unió ha fet ara un salt de qualitat tant en el vi com en la seva imatge, un canvi que arriba amb l’anyada 2017.

La presentació de Perlat ha estat apadrinada per José Peñín, fundador i director honorífic de la Guia Peñín. Peñín ha destacat l’evolució històrica del sector vinícola a les comarques tarragonines i el paper de les cooperatives. També ha situat Perlat com un vi de referència i n’ha elogiat la seva fruita, frescor i el seu caràcter amable.

Un vi fresc, complex i actual

En quant al vi, Perlat evoluciona per mantenir viva la seva essència alhora que s’adapta a les preferències del mercat. Cellers Unió ha acotat el procés de selecció de les vinyes, ha dut a terme una elaboració més acurada i ha escurçat breument el temps de criança en fusta. Tot plegat resulta en un vi més complex en estructura i aromes, amb un caire fresc i renovat.

Perlat prové de vinyes seleccionades de la zona d’Els Guiamets, dintre de la DO Montsant. Són vinyes de més de 30 anys plantades en vas, de baixa producció, amb sòls majoritàriament de panal. El panal aporta complexitat al vi ja que és un sòl compacte, amb una bona capacitat de retenció d’aigua molt interessant en els episodis de crisis climàtica actuals, ja que aquesta retenció tampoc és excessiva i evita l’excés d’humitat.

La garnatxa, carinyena i syrah que formaran part dels negres Perlat arriben al celler d’Els Guiaments i s’elaboren per separat. L’objectiu principal del procés és obtenir el màxim de fruita fresca. Això guia tant l’elecció del moment òptim de collita com la durada de les maceracions. Es treballa amb llevats seleccionats, els quals s’afegeixen almenys 24 hores després que comenci la fermentació per garantir que el procés arranca amb els llevats autòctons, els quals donaran un perfil singular a Perlat. Un cop feta la fermentació alcohòlica, els vins passen a la fermentació malolàctica dintre de la bóta on reposaran un mínim de 10 mesos. S’utilitza entre un 60-70% de bóta de roure francès, mentre que la resta és de roure americà.

En el cas de Perlat Blanc el procés és diferent. El most macera entre 24h i 36h amb la seva pell amb neu carbònica, i posteriorment passa als dipòsits d’acer per acabar la fermentació. Quan aquesta arranca, aproximadament un terç del vi es desvia per completar la fermentació en botes de roure francès del 500 litres de gra molt fi, la qual cosa li aportarà aromes balsàmics i especiats molt delicats. Un cop fermentat, tot el vi s’ajunta de nou i es completa amb una criança sobre mares fines durant uns 3-4 mesos per aportar cremositat i sedositat al paladar.

Nou “look”

Pel que fa a la presentació, la gamma Perlat renova també la seva imatge. En primer lloc, Perlat es desfà de l’ampolla actual i la substitueix per una nova i robusta ampolla borgonya. En quant a l’etiquetatge, s’han dissenyat unes noves etiquetes molt més netes i minimalistes, on es els elements de disseny de l’etiqueta anterior es repensen per a crear un nou conjunt més sobri i delicat, on la marca gaudeix del màxim protagonisme.

La nova gamma Perlat també manté el codi de colors ja present en els seus predecessors, el qual facilita la identificació de cada vi.
 

Nota de tast

· Perlat cupatge (cupatge garnatxa, carinyena, syrah)
Vi de tall modern, d’una gran intensitat aromàtica. Color cirera picota amb aromes de fruites vermelles semimadures que evoquen les mores, els gerds o la grosella negra. En nas també desplega notes minerals i algun toc de tofu i cafè.
El seu pas per boca té una entrada ampla. És fresc, sedós i elegant. Postgust persistent que ressalta pel seu especial caràcter que tan sols les agrestes terres del Montsant poden oferir.

· Perlat garnatxa (monovarietal garnatxa)
Vi de color grana intens. Ens ofereix una elegant aroma de fruita vermella fresca (maduixes, gerds...) i fruita negra (móres) amb tocs balsàmics d’herbes aromàtiques i aromes especiades, que culminen amb notes retronasals de compota de fruites.
En boca té una entrada lleugera i un pas llarg. És untuós, carnós i rodó, amb tocs de regalíssia, uns tanins delicats i un sabor afruitat agradablement persistent.

· Perlat syrah (monovarietal syrah)
Vi d’intens color robí, net i brillant, amb reflexos violacis. En nas expressa una gran complexitat aromàtica, on destaquen els fruits negres acompanyats de tocs de regalèssia, notes de cafè, xocolata i fruits secs.
En boca és molt fresc, llaminer i rodó. Omple la boca amb un recorregut sedós marcat per les sensacions afruitades que li proporcionen un postgust llarg i vellutat.

· Perlat blanc (cupatge garnatxa blanca, macabeu)
Vi blanc de color groc pàl·lid, transparent i brillant. La seva aroma ens recorda notes de fruits blancs amb un fons floral intens, que evoca flors blanques i silvestres. Poc a poc descobrim també notes d’espècies, sotabosc, aromes balsàmics i fonoll.
Perlat blanc ens ofereix un sabor que vessa frescor i vitalitat. En bóca és sorprenent, amb una textura cremosa, sumptuosa i plena de matisos. Postgust embolcallant, llarg i sedós.

Cellers Unió és un celler cooperatiu fundat a Reus l’any 1942. Agrupa milers de famílies d’agricultors catalans i, actualment, elabora vins de les denominacions d’origen Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona i Catalunya.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La FCAC, crítica amb la retallada del 9,1% de la PAC en el Marc Financer Plurianual UE
La FCAC, crítica amb la retallada del 9,1% de la PAC en el Marc Financer Plurianual UE 28/05/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra crítica amb la proposta de la Comissió Europea de reduir un 9,1% el pressupost de la Política Agrària Comuna (PAC) dins del...
FCAC proposarà, a la consellera Teresa Jordà, 50 mesures front a la crisi de la Covid-19
FCAC proposarà, a la consellera Teresa Jordà, 50 mesures front a la crisi de la Covid-19 26/05/2020 A continuació, ronda de reunions perquè les mesures -d’àmbit català, estatal i europeu- s’integrin al pla de treball global de la Generalitat En paral·lel, cal suport directe per a...
La FCAC defensa la sostenibilitat i el consum de proximitat en el Nou Model Econòmic per Catalunya
La FCAC defensa la sostenibilitat i el consum de proximitat en el Nou Model Econòmic per Catalunya 20/05/2020 Ramon Sarroca, president de la FCAC, ha subratllat el valor de les cooperatives agràries en la sobirania alimentària i l’equilibri territorial La Federació de Cooperatives Agràries de...
La FCAC alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi haurà sostenibilitat ambiental
La FCAC alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi haurà sostenibilitat ambiental 20/05/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi pot haver sostenibilitat ambiental, tot i que ratifica el compromís del sector amb el...
Nespresso dóna 117 tones d'arròs a Bancs d'Aliments de tota Espanya a través del reciclatge de les seves càpsules
Nespresso dóna 117 tones d'arròs a Bancs d'Aliments de tota Espanya a través del reciclatge de les seves càpsules 20/05/2020 L'arròs es dóna a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments, que el distribueix per tot el país Des de 2011 s'han donat més de 960 tones d'arròs Per novè any consecutiu,...
Les Cabanes, un oli internacionalment premiat
Les Cabanes, un oli internacionalment premiat 19/05/2020 La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha estat guardonada per segon any consecutiu amb la Medalla d’Or als New York International Olive Oil Competition 2020, per la qualitat del seu oli...
De part de les abelles, gràcies
De part de les abelles, gràcies 19/05/2020 Demà 20 de maig, se celebra el Dia Mundial de l’Abella i Muria Bio ho celebra amb una bona notícia. Las mesures restrictives que han pres els respectius Governs a nivell mundial per combatre el...
FCAC trasllada al president Quim Torra mesures per a les cooperatives agràries
FCAC trasllada al president Quim Torra mesures per a les cooperatives agràries 18/05/2020 Arran de la Covid-19, les cooperatives s’han reafirmat com a sector estratègic en la producció d’aliments i en l’equilibri econòmic i social Catalunya només produeix un 40% dels aliments...
Grup Cooperatiu Unió presenta “Tot anirà bé”, un vi d’edició limitada en agraïment al personal sanitari
Grup Cooperatiu Unió presenta “Tot anirà bé”, un vi d’edició limitada en agraïment al personal sanitari 07/05/2020 El Grup Cooperatiu Unió ha presentat, avui al matí, el vi d’edició limitada “Tot anirà bé” i n’ha lliurat les 1.200 ampolles al Servei Català de la Salut de la Regió Sanitaria del Camp...
Celler Masroig s'estrena amb un Room Escape virtual
Celler Masroig s'estrena amb un Room Escape virtual 04/05/2020 Sota el títol “El misteri de la biblioteca del vi” Celler Masroig ens torna a sorprendre amb un nou room escape, però aquest cop, virtual. Celler Masroig ja va realitzar un room escape fa tres...
Uns 50 vins cooperatius, recomanats per consumidors en el concurs #santjordiacasa
Uns 50 vins cooperatius, recomanats per consumidors en el concurs #santjordiacasa 24/04/2020 Cellers Domenys, Celler Batea, Celler Cooperatiu de Gandesa, Empordàlia i Sant Josep Wines són alguns dels cellers més representats en el concurs de vi cooperatiu La Federació de Cooperatives...
La FCAC presenta la plataforma “ProducteCoop: directe a casa!”
La FCAC presenta la plataforma “ProducteCoop: directe a casa!” 23/04/2020 S’inclouen dades de 50 cooperatives agràries, distribuïdes arreu del territori i que ofereixen una àmplia representació dels productes alimentaris catalans La Federació de Cooperatives...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x