Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del documental 'Lo Sindicat'. El reportatge, de 40 minuts, ha estat produït per Bluverd Comunicació i recull el testimoni d'una vintena de pagesos i pageses, cooperativistes, enòlegs, arquitectes i historiadors que repassen els 100 anys d'història del celler (1919-2019) obra de l'arquitecte Cèsar Martinell. L'acte s'emmarca en la celebració de la Festa del Vi de Gandesa. El celler de la Cooperativa Agrícola de Gandesa està considerat com una de les Catedrals del vi, ha estat catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional de la Generalitat de Catalunya, i és una de les Set Meravelles de Catalunya escollides l'any 2007. Cent anys després de la seua construcció continua sent un dels motors de l'activitat econòmica gandesana, herència del treball i l'esforç dels socis al llarg d'un segle. Aquest treball repassa la història del celler a partir de tres eixos: la producció del vi i la seva evolució, els pagesos cooperativistes i l'arquitectura de Cèsar Martinell.
Part del material audiovisual que s'ha creat per a la celebració del centenari del Celler Cooperatiu -que inclou un spot promocional, un clip de 5 minuts i el documental- ha estat seleccionat en l'edició 2019 del MOST FESTIVAL, El Festival internacional de Cinema del Vi i el Cava que del 7 al 27 de novembre se celebra al Penedès i el Priorat. La projecció de les peces s'ha programat el dia 8 de novembre a les 9.00h al CIC Fassina Centre d'Interpretació del Cava de Sant Sadurní d'Anoia.
A principi d’any, coincidint amb el tret de sortida de l'any del Centenari, vam presentar dues edicions limitades de la gamma Puresa: el Puresa Garnatxa blanca 2016 i el Puresa Carinyena 2015. Ara, acabem de treure al mercat un nou vi dins d’aquest grup: un monovarietal elaborat amb macabeu nascut de vinyes de més de cinquanta anys. Així, el Puresa Macabeu 2016 esdevé el sisè vi de la gamma, que ja inclou monovarietals de garnatxa blanca, carinyena, morenillo, el Dolç blanc brisat i el Dolç Negre. Les tres noves referències, que es poden comprar a la botiga del celler, estan al mercat a un preu de 24 euros l’ampolla.
MÉS INFORMACIÓ
DIA Dijous 31 d'octubre
HORA 20 h
LLOC al Cinema de la Societat Unió Gandesana (C. Rambla de la Democràcia, 2)
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...
L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...
La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...
El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...
Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...
El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h