Comunicats de premsa

Dades de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials

13/11/2019

La recol·lecció va començar amb un endarreriment de quinze dies i per això, encara hi ha una superfície residual pendent de segar

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) fa un balanç de la campanya 2019-20 que situaria la collita d’arròs en unes 149.750 tones a Catalunya. Aquestes xifres suposen estabilitat -amb un lleuger descens de l’1,3%- en relació amb la campanya passada (151.723 tones) i el manteniment del 23% d’increment vers l’anterior. Els rendiments més elevats s’han donat a les varietats Bomba i JSendra, que compensen la menor productivitat d’altres.

Marcel Matamoros, responsable d’arròs de la FCAC, conclou que “ens trobem davant d’una campanya bona en quantitat i excel·lent pel que fa a qualitat. Malgrat que el cultiu va començar amb dificultats en el seu establiment i desenvolupament, l’estiu va ser molt favorable i la maduració del gra ha estat molt bona, donant un arròs d’òptima qualitat”.

La recol·lecció va començar amb un endarreriment d’uns 15 dies, que respon a una sembra més esglaonada i que s’inicia lleugerament més tard. Això ha fet que la recol·lecció s’hagi allargat fins ben entrat l’octubre i que encara hi hagi una superfície residual per acabar de segar.

La superfície de conreu d’arròs a Catalunya és de 20.604 hectàrees, amb un rendiment mitjà de 7,27 tones per hectàrea.

Les cooperatives agràries produeixen un 75% del total català.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros
Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros 24/01/2020 Grup Unió ha presentat un resultat històric en l’Assemblea General anual de socis que ha tingut lloc aquest divendres a Reus. Amb una facturació total del grup de 80 milions d’euros,...
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial 22/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) insisteix en la gravetat dels danys soferts per una part dels conreus i les cooperatives del litoral català. La situació és especialment...
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària 20/01/2020 La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega,...
Les cooperatives tenen un paper  rellevant en la transició climàtica
Les cooperatives tenen un paper rellevant en la transició climàtica 17/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui, en la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica convocada per la Generalitat per tal d’acordar un full de ruta que...
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català 16/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està adherida a la plataforma en defensa de mesures urgents per a la fruita de pinyol que lideren una cinquantena d’alcaldes de...
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius 15/01/2020 Aquest servei, que és nou a la Garrotxa, es crea de manera coordinada amb la Xarxa se Salut mental i s’ofereix a 15 persones de la comarca L’objectiu és millorar la seva ocupabilitat...
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia 14/01/2020 La presentació del nou vi Ençà es farà a l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta Ençà està fet...
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació 14/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’oposa a l’aplicació d’un impost addicional per l’ús de l’aigua que proposa el Govern de la Generalitat a determinades...
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món 23/12/2019 La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen...
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO 23/12/2019 La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del...
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple 17/12/2019 Per cada ampolla de l’oli OleAurum venuda durant el mes de juliol es destina 1 € a la Fundació, que centra els seus esforços en aturar l'impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa que...
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat 17/12/2019 Com cada any, només obrir la porta ens impregnarà aquella meravellosa olor a la sopa de l’àvia i al rostit del tiet. Elements indispensables de la nostra cultura culinària, base inamovible de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x