La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya expressa la satisfacció arran de l’elecció, per unanimitat, de Ramon Armengol com a nou president de la Confederació General de Cooperatives Agràries de la Unió Europea (COGECA) que s’ha fet avui a Brussel·les, en el marc del Presídium de la COGECA. La designació d’Armengol entrarà en vigor l’1 de gener.
COGECA és el màxim òrgan de representació del sector. Aglutina 22.000 cooperatives i 7 milions d’agricultors i ramaders europeus associats a cooperatives. Donat el pes del sector, la presidència de la COGECA té, entre d’altres, la funció d’incidir en les polítiques europees traslladant a la Comissió Europea els seus enfocaments i posicions.
Ramon Armengol és responsable dels sectors de ramaderia i llet de la FCAC i representant de les cooperatives catalanes a Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya. Ramader des de fa més de 40 anys, és soci de la Cooperativa d’Ivars i, junt amb el seu fill i vuit treballadors, porta una explotació de porcí. Armengol té experiència a Brussel·les perquè els últims anys ha estat membre del grup de treball de porcí del COPA-COGECA i actualment era vicepresident de la COGECA.
En la seva intervenció Ramon Armengol ha destacat que treballarà “per fer més visible la tasca de les cooperatives agroalimentàries a la UE perquè aquestes empreses són imprescindibles en els territoris rurals: generen riquesa i ocupació, eviten el despoblament que estem patint en moltes regions europees i faciliten la incorporació de joves al sector ".
Armengol també ha destacat que la Comissió Europea ha reconegut que, "en els països de la UE on les cooperatives tenen un major pes dins del sector agroalimentari -com Dinamarca, Suècia, Holanda o Alemanya- és on els agricultors i ramaders obtenen millors preus. Per això, des de la COGECA, treballaré perquè les polítiques europees promoguin un major pes de les cooperatives en el mercat, la qual cosa redundaria en benefici de tot el sector".
Ramon Armengol assumeix la presidència d'aquesta important organització de la UE en un període clau per al sector agroalimentari europeu, i especialment l'espanyol i el català, amb reptes com l'anomenat Pacte Verd (Green Deal) que pretén convertir la UE el primer continent neutre en carboni el 2050; la nova estratègia per al sector agroalimentari “De la Granja a la Taula” que aposta per racionalitzar la cadena de valor des de la producció d'aliments fins al seu consum; les negociacions de la nova PAC i les perspectives financeres de la UE 2021-2027; el Brexit i la política comercial de la UE.
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat avui la 42a Assemblea General a Arbeca (Lleida). El conseller...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h