Carregant web FCAC

L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO

Ha obtingut el primer premi en la categoria afruitat verd dolç als premis anuals que convoquen la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus

23/12/2019

La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli, gestionat per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. La Cooperativa valora molt positivament que es reconegui any rere any la qualitat de l’OOVE amb segell
DOP Siurana i considera que és una recompensa a l’esforç dels socis i de la junta, després que fa tres anys s’assumís la gestió del molí de la Mola de Marçà, on s’elabora l’oli d’oliva verge extra.

Als Premis CDO 2019 s’hi han presentat olis de 25 almàsseres de les DOP Baix Ebre-­ Montsià, DOP Siurana i DOP Terra Alta. El jurat reconeix cada any els millors olis d’oliva verge extra de la collita i en les tres últimes edicions, el panell de tast ha distingit l’Ètim com a millor afruitat verd dolç, el que reconeix la seva qualitat continuada en el temps.

Precisament ara fa tres anys que la Cooperativa de Falset Marçà gestiona el Molí de la Mola. Els primers canvis van ser cuidar els socis cooperativistes perquè per fer un bon oli d’oliva verge extra, calia tenir cura del patrimoni humà primer. El canvi va ser fàcil i ràpid i ja es va concretar el 2017 amb un primer guardó als Premis CDO. Durant el segon any de gestió, es va fer una aposta per millorar els processos de treball que s’havien adquirit durant el primer. I de nou l’oli d’oliva verge extra Étim va ser de gran qualitat. Es va afegir al molí el servei de molturació per a no socis a la cooperativa. Va ser un anyada de poca quantitat però de molta qualitat que també va ser reconeguda pel Centre de Desenvolupament de l’Oli.

Aquest 2019 ha estat el tercer de gestió del molí per part de la cooperativa i s’ha continuat el treball escrupolós i metòdic durant la recepció de les olives i s’ha mantingut l’alta qualitat del servei, els Premis CDO han tornat a reconèixer la qualitat de l’oli d’oliva verge extra Ètim.

Verd, fresc i molt brillant

Ètim és un oli d’oliva verge extra de color verd, fresc i molt brillant. Té un gust dolç amb unes notes que recorden a la poma verda i a les fruites seques. És un OOVE de qualitat excel·lent, premsat en fred poques hores després que es cullin les olives.

Els socis l’elaboren amb molta cura. Al matí es cullen les olives pentinant les branques i fent-­les caure a les borrasses. A la mateixa tarda es porten al molí, es netegen fulles i branques i s’aixafen les olives en un molí de martell, fins que s’obté la pasta. A través d’un procés de centrifugació s’obté el suc natural de les olives i s’envasa sense cap additiu més.

Des de la Cooperativa Falset Marçà se’n recomana el seu ús habitual, en la dieta diària, perquè l’oli d’oliva verge extra Ètim DOP Siurana és un bàsic de la cuina mediterrània que permet guanyar en qualitat, aromes, sabors i, principalment, salut.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya