La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen Protegida Baix Ebre i Montsià produït per la Cooperativa Soldebre. Si l’any passat li va tocar el torn al monovarietal Aureum Morrut, enguany s’ha incorporat l’oli d’oliva verge extra Aureum Sevillenc. El gerent de la cooperativa, Pere Albacar, ha remarcat que “estem molt satisfets que per segon any un dels nostres olis haja aconseguit fer-se un lloc en aquesta guia, considerada la més important del nostre sector. Rebre un altre cop aquest reconeixement internacional vol dir que anem pel bon camí amb els nostres productes i de retruc i com ja vaig avançar amb el Morrut, aconseguim posar en el mapa dels olis internacionals els de les Terres de l’Ebre, la qual cosa pot ser una espenta en el comerç exterior”.
Flos Olei és la primera i la més important guia internacional dedicada a les empreses que produeixen oli d’oliva extra verge de gamma alta i hi apareixen un total de 500 empreses de 53 països i dels cinc continents. També s’hi inclou una cartografia del sector de l’olivera a escala regional acompanyada d’informació històrica i cultural. La selecció la fa un panell de tast d’experts coordinats per Marco Oreggia, després d’analitzar més de 1.500 mostres d’oli. La puntuació rebuda per l’oli sevillenc ha estat de 82 punts, d’un total de 100.
Soldebre és el segon any que es presenta en aquest concurs, l’any passat ho va fer amb l’oli AUREUM Morrut, una varietat minoritària molt arrelada a les Terres de l’Ebre, i enguany ho ha fet amb l’oli AUREUM Sevillenc. L’extraverge sevillenc de Soldebre és un oli molt peculiar i característic, i podem dir que el més diferent a la gran majoria d’olis d’oliva; ja que presenta un nivell de fruitat molt suau, amb connotacions verd madures. En boca és clarament dolç i els nivells de picant i amarg són molt lleugers. En resum, podríem dir, que aquest oli en boca presenta una gran sensació de suavitat.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h