Carregant web FCAC

El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia

“La sirena se féu un xic ençà i un xic ençà el pastor de la muntanya” i Ençà és el nom del nou vi del Celler Empordàlia

14/01/2020

La presentació del nou vi Ençà es farà a l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta

Ençà està fet amb les varietats tradicionals de l’Empordà: garnatxa i samsó

El celler Empordàlia treu al mercat el seu nou vi Ençà. Un vi inspirat en el poema “L’Empordà” de Joan Maragall. És per això, que Empordàlia ha escollit l’Arxiu Joan Maragall a Barcelona per presentar Ençà. Serà el proper 28 de gener de 2020, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta i a la terra, Joan Maragall i l’Empordà. L’acte estarà presidit conjuntament pel President d’Empordàlia, el Sr. Josep Blanch, i el Sr. Pere Maragall, llicenciat en història, professor de llengua i literatura catalanes, i nét del poeta. Pere Maragall ha publicat diversos articles i treballs sobre Joan Maragall, i ha escrit un estudi biogràfic del poeta. Durant l’acte, Maragall parlarà de la relació de Joan Maragall amb l’Empordà; i el gerent d’Empordàlia, Simon Casanovas, serà l’encarregat de presentar el vi Ençà.

El nou vi d’Empordàlia es diu Ençà fent referència a les últimes frases del poema “L’Empordà” de Joan Maragall: “La sirena se féu un xic ençà i un xic ençà el pastor de la muntanya”. És un vi fet amb les varietats tradicionals de l’Empordà, garnatxa i samsó. Una sinergia, entre dues varietats, que vol fer referència a la sirena (el mar) i al pastor (les muntanyes), i acaba esdevenint un homenatge al poeta Joan Maragall i a l’Empordà com a terra.

Ençà té aromes de fruites negres madures, com la cirera i la mora, combinades amb notes d’espècies. En boca és un vi rodó i ben estructurat. Harmonitza amb taules de carn vermella, rostits, carns de caça i també convida a descobrir els platillos i la cuina dels bolets.

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya