Comunicats de premsa

La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius

15/01/2020

La Fageda acaba de posar en marxa un Servei Prelaboral destinat a persones majors d’edat amb diagnòstic de trastorn mental

Aquest servei, que és nou a la Garrotxa, es crea de manera coordinada amb la Xarxa se Salut mental i s’ofereix a 15 persones de la comarca

L’objectiu és millorar la seva ocupabilitat mitjançant diferents formacions i pràctiques a La Fageda

El nou Servei Prelaboral de La Fageda està adreçat a persones que presenten algun tipus de trastorn mental i té com objectiu ajudar-les a adquirir hàbits personals i laborals i a assolir un grau de confiança i autonomia que els faciliti el trànsit al món del treball. L'accés al servei no suposarà la firma de cap contracte laboral i el temps d'estada màxim que es preveu al servei per garantir l'assoliment dels objectius, és de fins a 36 mesos. El Servei atén 15 persones.

Els candidats al Servei Prelaboral arriben a La Fageda derivats per la Xarxa de Salut Mental de la Garrotxa (Hospital d’Olot i Comarcal). Són persones que presenten una problemàtica social derivada de malaltia mental, però que es troben en una situació estable, de manera que, tot i no haver treballat mai en la majoria dels casos, poden afrontar nous reptes. Durant les hores de formació i ocupació, estan sempre acompanyades per l’equip de professionals dels Servei així com pels encarregats i monitors de cada secció que els acull a les pràctiques, ja sigui granja, làctics, melmelades, horticultura...

Amb una taxa d’atur a l’Estat espanyol propera al 80%, no és difícil imaginar l’estigma que arrosseguen les persones amb un diagnòstic de malaltia mental, ja sigui per esquizofrènia, patologia dual o depressió greu, per posar alguns exemples. Des dels seus inicis, La Fageda ofereix contracte de treball a persones que són d’aquest mateix col·lectiu però que no necessiten la preparació prèvia, com ara el Prelaboral.

Recentment, La Fageda Fundació ha creat l’Empresa d’inserció El Faig, SL. Tant en aquest cas com en el que ens ocupa, la perspectiva és obrir el ventall de serveis a nous col·lectius en risc d’exclusió de la Comarca.

El Servei Prelaboral és un recurs inclòs a la cartera de serveis socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

La Fageda Fundació va ser creada l’any 1982 a Olot per Cristóbal Colón i Carme Jordà. 5 anys més tard es trasllada a la finca actual de Mas Els Casals, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on hi desenvolupa diverses activitats agropecuàries. A banda de portar una granja de vaques de llet i fabricar iogurts i postres làcties, elabora gelats i melmelades. També presta serveis d’habitatge i de lleure. Cal remarcar que el 70% de les 400 persones que treballen o estan ocupades per les diferents entitats que conformen La Fageda presenta una discapacitat psíquica, una malaltia mental crònica o està en situació de risc social.

Font: La Fageda
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros
Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros 24/01/2020 Grup Unió ha presentat un resultat històric en l’Assemblea General anual de socis que ha tingut lloc aquest divendres a Reus. Amb una facturació total del grup de 80 milions d’euros,...
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial 22/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) insisteix en la gravetat dels danys soferts per una part dels conreus i les cooperatives del litoral català. La situació és especialment...
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària 20/01/2020 La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega,...
Les cooperatives tenen un paper  rellevant en la transició climàtica
Les cooperatives tenen un paper rellevant en la transició climàtica 17/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui, en la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica convocada per la Generalitat per tal d’acordar un full de ruta que...
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català 16/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està adherida a la plataforma en defensa de mesures urgents per a la fruita de pinyol que lideren una cinquantena d’alcaldes de...
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia 14/01/2020 La presentació del nou vi Ençà es farà a l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta Ençà està fet...
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació 14/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’oposa a l’aplicació d’un impost addicional per l’ús de l’aigua que proposa el Govern de la Generalitat a determinades...
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món 23/12/2019 La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen...
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO 23/12/2019 La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del...
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple 17/12/2019 Per cada ampolla de l’oli OleAurum venuda durant el mes de juliol es destina 1 € a la Fundació, que centra els seus esforços en aturar l'impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa que...
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat 17/12/2019 Com cada any, només obrir la porta ens impregnarà aquella meravellosa olor a la sopa de l’àvia i al rostit del tiet. Elements indispensables de la nostra cultura culinària, base inamovible de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x