Carregant web FCAC

La XI edició del premi italià Biolmiel 2019 i el II Concurso Hispano-Luso de Mels Ecològiques han premiat novament diverses varietats de la gamma ecològica Muria BIO

La gamma de mel ecològica Muria Bio aconsegueix tres nous guardons internacionals

06/02/2020

Les mels de la gamma ecològica Muria BIO han tornat a ser protagonistes a BIOLMIEL 2019 i en el II Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, amb tres nous reconeixements a nivell internacional.

La varietat d'Alta Muntanya ha estat guardonada amb una medalla d'or en la categoria polifloral i la de Romaní ha estat premiada amb una medalla de plata en la categoria monofloral del premi BIOLMIEL 2019, que premia les millors mels ecològiques del món, posicionant així encara més la marca Muria a nivell internacional.

La XI edició del Premi BIOLMIEL s'ha celebrat a Belforte all'Isauro (Pesaro Urbino, Itàlia), i ha comptat amb el suport de l'associació del CREA (Centre de Recerca Agrícola i Ambiental), de Belforte all'Isauro Township i de Pronubio (associació italiana d'apicultors orgànics i biodinàmics), així com amb el patrocini del Ministeri d'Agricultura italià.

En aquesta ocasió ha augmentat el nombre de participants, amb 88 apicultors i 223 mostres de mel: 107 italians, 78 grecs, 24 espanyols, 5 eslovens, 3 croats i 2 mostres de Portugal, Eslovàquia i Sèrbia. El premi, que consta d'un tast final, també analitza les mostres en paràmetres d'humitat, acidesa i HMF (hidroximetilfurfural).

L'objectiu d'aquesta iniciativa internacional en el sector de l'apicultura orgànica, creada el 2008 pel CIBI (Consorci Biològic Italià) a partir de l'experiència de el premi oleic BIOL, és difondre la qualitat de la mel orgànica, recolzar la gestió de la biodiversitat i la producció inspirada en criteris de responsabilitat social. El premi BIOLMIEL també promociona la qualitat de la mel provinent de l'apicultura orgànica i la disseminació de coneixements específics sobre el tema; enforteix la relació entre l'apicultura i el desenvolupament sostenible; millora les diferències relacionades amb la biodiversitat natural i els cultius; promociona l'intercanvi i les innovacions tècniques entre els que s'ocupen de l'apicultura de qualitat i sensibilitza el consumidor cap als productes agroalimentaris de la cultura mediterrània en general i de manera particular de la mel.

Per la seva banda la Mel de Farigola Muria BIO ha estat guardonada amb una de les Bresques de Plata en la categoria de Mels Clares del II Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, celebrat recentment al Espacio Vías de Lleó.

El 2n certamen del Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, organitzat per la Universitat de Lleó i la Consultora Apícola Urzapa, és l'únic que avalua mels professionals del conjunt de la Península Ibèrica. La present edició ha congregat 36 mostres participants de Portugal i de vuit comunitats autònomes espanyoles representades per productors procedents de Lugo, La Palma, Hierro, Tenerife, Toledo, la Rioja, Cantàbria, Madrid, Segòvia, Zamora, Lleó, Girona i Tarragona, com en el cas de Muria BIO.

La col·lecció de Mel Ecològica Muria BIO consta de pol·len natural i 11 varietats de mel: Alta Muntanya, Castanyer, Bosc, Mil flors, Eucaliptus, Bruc, Farigola, Cantueso, Taronger, Acàcia i Romaní. La gamma es complementa amb una col·lecció de Xarops i Suplements Alimentaris / Gamma de xarops de pròpolis i suplements alimentaris i una col·lecció de 12 varietats de Mels de Sabors.

Totes les gammes de mels ecològiques de Muria BIO seran presents juntament amb PRODECA en la pròxima edició de la fira BioFach, que se celebrarà a Nuremberg (Alemanya) del 12 al 15 de febrer. (Pavelló 5 / Estand 171-16).

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya