El projecte col·laboratiu del camp català que uneix el sector de la fruita seca, la llet i la mel ha obtingut el reconeixement dels consumidors al rebre el premi "Sabor del Año Top Innovación 2020". Aquest segell de qualitat és líder en el sector de l’alimentació estatal, l’únic basat exclusivament en les qualitats organolèptiques dels productes tastats i aprovats pels consumidors sense referència de marca.
Més de 490 productors agroalimentaris catalans s’uneixen per oferir un nou concepte d’economia cooperativa agrària: Els Músics. Un nou projecte cooperatiu que vol col·laborar en el creixement del sector primari català, fomentar els productes de proximitat i de qualitat, així com la tradició gastronòmica del país.
Segons Jordi Riembau, ramader i president de Llet Nostra, “Aquest reconeixement ens fa una il·lusió especial perquè prové del consumidor. Que valorin els nostres productes és premiar la nostra feina. I és que, precisament, és per a ells que treballem la terra i cuidem els nostres animals per oferir-los productes de qualitat i de proximitat. Rebre aquest premi ens anima a continuar la nostra tasca.”
El premi
El reconeixement "Sabor del Año Top Innovación 2020" implica superar un dels exàmens més exigents: el dels consumidors. Per concedir aquest segell de qualitat es fa una anàlisi sensorial a un panel de 80 consumidors en uns laboratoris independents i acreditats. Els productes testats es puntuen del 0 al 10 seguint cinc criteris diferents (gust, aspecte, olor, textura i satisfacció general) i una sèrie d’atributs relacionats en cada una de les categories concretes.
Fruit d’una cooperació
Els Músics neixen d’un clar esperit cooperatiu i compten amb la participació de Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs. Llet Nostra està formada per 140 petites i mitjanes explotacions ramaderes familiars de tot Catalunya; Infrusec agrupa 350 productors de fruita seca de les comarques de Tarragona; Mel Muria són apicultors del Perelló (Terres de l’Ebre) des de fa 6 generacions, i Masachs és productor de mató des de fa més de 30 anys.
El conveni s’ha treballat amb l’aportació i l’assessorament de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), entitat reconeguda dins l’àmbit cooperatiu del sector primari català.
Els Músics
Avalats per l’Institut Català de la Cuina i la Fundació Dieta Mediterrània, són una reinterpretació de les postres de músic, presents al Corpus del patrimoni culinari català. Estan elaborats a partir de productes naturals i poc processats i permeten el consum integrat en un estil de vida saludable, modern, amb aliments equilibrats i de qualitat.
Els Músics uneixen fruita seca, mató i mel de primera qualitat amb un alt valor nutricional i equilibrat, que conviden a gaudir d’un moment de pausa per degustar els sabors de la terra.
Els tres aliments, altament complementaris, són productes típics de la tradició culinària catalana, que forma part del sistema culinari mediterrani i la dieta mediterrània com a estil de vida, altament complementaris.
La seva presentació permet mantenir els tres ingredients (fruita seca, mató i mel) separats. Així conserven les seves qualitats organolèptiques originals fins al moment del consum.
Aquesta nova proposta de postres és ideal per consumir en qualsevol lloc i moment, sense renunciar a la qualitat, el sabor i la tradició, i és apreciada pel consumidor que busca productes saludables i de proximitat.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h