Carregant web FCAC

Els consumidors premien Els Músics com a "Sabor del Año Top Innovación 2020"

Unes postres snack catalanes guanyen la primera edició de la categoria Top Innovació dels premis "Sabor del Año" que enguany arriben a la 12a convocatòria

27/02/2020

Més de 490 productors del camp català del món de la llet, la fruita seca i la mel estan implicats en la seva elaboració

Els productes participants són testats per consumidors en un tast a cegues

Un producte que presenta, per primera vegada, la fruita seca, el mató i la mel en un mateix envàs, ideal per consumir en qualsevol moment i lloc

El projecte col·laboratiu del camp català que uneix el sector de la fruita seca, la llet i la mel ha obtingut el reconeixement dels consumidors al rebre el premi "Sabor del Año Top Innovación 2020". Aquest segell de qualitat és líder en el sector de l’alimentació estatal, l’únic basat exclusivament en les qualitats organolèptiques dels productes tastats i aprovats pels consumidors sense referència de marca.

Més de 490 productors agroalimentaris catalans s’uneixen per oferir un nou concepte d’economia cooperativa agrària: Els Músics. Un nou projecte cooperatiu que vol col·laborar en el creixement del sector primari català, fomentar els productes de proximitat i de qualitat, així com la tradició gastronòmica del país.

Segons Jordi Riembau, ramader i president de Llet Nostra, “Aquest reconeixement ens fa una il·lusió especial perquè prové del consumidor. Que valorin els nostres productes és premiar la nostra feina. I és que, precisament, és per a ells que treballem la terra i cuidem els nostres animals per oferir-los productes de qualitat i de proximitat. Rebre aquest premi ens anima a continuar la nostra tasca.”

El premi

El reconeixement "Sabor del Año Top Innovación 2020" implica superar un dels exàmens més exigents: el dels consumidors. Per concedir aquest segell de qualitat es fa una anàlisi sensorial a un panel de 80 consumidors en uns laboratoris independents i acreditats. Els productes testats es puntuen del 0 al 10 seguint cinc criteris diferents (gust, aspecte, olor, textura i satisfacció general) i una sèrie d’atributs relacionats en cada una de les categories concretes.

Fruit d’una cooperació

Els Músics neixen d’un clar esperit cooperatiu i compten amb la participació de Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs. Llet Nostra està formada per 140 petites i mitjanes explotacions ramaderes familiars de tot Catalunya; Infrusec agrupa 350 productors de fruita seca de les comarques de Tarragona; Mel Muria són apicultors del Perelló (Terres de l’Ebre) des de fa 6 generacions, i Masachs és productor de mató des de fa més de 30 anys.

El conveni s’ha treballat amb l’aportació i l’assessorament de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), entitat reconeguda dins l’àmbit cooperatiu del sector primari català.

Els Músics

Avalats per l’Institut Català de la Cuina i la Fundació Dieta Mediterrània, són una reinterpretació de les postres de músic, presents al Corpus del patrimoni culinari català. Estan elaborats a partir de productes naturals i poc processats i permeten el consum integrat en un estil de vida saludable, modern, amb aliments equilibrats i de qualitat.

Els Músics uneixen fruita seca, mató i mel de primera qualitat amb un alt valor nutricional i equilibrat, que conviden a gaudir d’un moment de pausa per degustar els sabors de la terra.

Els tres aliments, altament complementaris, són productes típics de la tradició culinària catalana, que forma part del sistema culinari mediterrani i la dieta mediterrània com a estil de vida, altament complementaris.

La seva presentació permet mantenir els tres ingredients (fruita seca, mató i mel) separats. Així conserven les seves qualitats organolèptiques originals fins al moment del consum.

Aquesta nova proposta de postres és ideal per consumir en qualsevol lloc i moment, sense renunciar a la qualitat, el sabor i la tradició, i és apreciada pel consumidor que busca productes saludables i de proximitat.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya