Comunicats de premsa

Els consumidors premien Els Músics com a "Sabor del Año Top Innovación 2020"

27/02/2020

Unes postres snack catalanes guanyen la primera edició de la categoria Top Innovació dels premis "Sabor del Año" que enguany arriben a la 12a convocatòria

Més de 490 productors del camp català del món de la llet, la fruita seca i la mel estan implicats en la seva elaboració

Els productes participants són testats per consumidors en un tast a cegues

Un producte que presenta, per primera vegada, la fruita seca, el mató i la mel en un mateix envàs, ideal per consumir en qualsevol moment i lloc

El projecte col·laboratiu del camp català que uneix el sector de la fruita seca, la llet i la mel ha obtingut el reconeixement dels consumidors al rebre el premi "Sabor del Año Top Innovación 2020". Aquest segell de qualitat és líder en el sector de l’alimentació estatal, l’únic basat exclusivament en les qualitats organolèptiques dels productes tastats i aprovats pels consumidors sense referència de marca.

Més de 490 productors agroalimentaris catalans s’uneixen per oferir un nou concepte d’economia cooperativa agrària: Els Músics. Un nou projecte cooperatiu que vol col·laborar en el creixement del sector primari català, fomentar els productes de proximitat i de qualitat, així com la tradició gastronòmica del país.

Segons Jordi Riembau, ramader i president de Llet Nostra, “Aquest reconeixement ens fa una il·lusió especial perquè prové del consumidor. Que valorin els nostres productes és premiar la nostra feina. I és que, precisament, és per a ells que treballem la terra i cuidem els nostres animals per oferir-los productes de qualitat i de proximitat. Rebre aquest premi ens anima a continuar la nostra tasca.”

El premi

El reconeixement "Sabor del Año Top Innovación 2020" implica superar un dels exàmens més exigents: el dels consumidors. Per concedir aquest segell de qualitat es fa una anàlisi sensorial a un panel de 80 consumidors en uns laboratoris independents i acreditats. Els productes testats es puntuen del 0 al 10 seguint cinc criteris diferents (gust, aspecte, olor, textura i satisfacció general) i una sèrie d’atributs relacionats en cada una de les categories concretes.

Fruit d’una cooperació

Els Músics neixen d’un clar esperit cooperatiu i compten amb la participació de Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs. Llet Nostra està formada per 140 petites i mitjanes explotacions ramaderes familiars de tot Catalunya; Infrusec agrupa 350 productors de fruita seca de les comarques de Tarragona; Mel Muria són apicultors del Perelló (Terres de l’Ebre) des de fa 6 generacions, i Masachs és productor de mató des de fa més de 30 anys.

El conveni s’ha treballat amb l’aportació i l’assessorament de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), entitat reconeguda dins l’àmbit cooperatiu del sector primari català.

Els Músics

Avalats per l’Institut Català de la Cuina i la Fundació Dieta Mediterrània, són una reinterpretació de les postres de músic, presents al Corpus del patrimoni culinari català. Estan elaborats a partir de productes naturals i poc processats i permeten el consum integrat en un estil de vida saludable, modern, amb aliments equilibrats i de qualitat.

Els Músics uneixen fruita seca, mató i mel de primera qualitat amb un alt valor nutricional i equilibrat, que conviden a gaudir d’un moment de pausa per degustar els sabors de la terra.

Els tres aliments, altament complementaris, són productes típics de la tradició culinària catalana, que forma part del sistema culinari mediterrani i la dieta mediterrània com a estil de vida, altament complementaris.

La seva presentació permet mantenir els tres ingredients (fruita seca, mató i mel) separats. Així conserven les seves qualitats organolèptiques originals fins al moment del consum.

Aquesta nova proposta de postres és ideal per consumir en qualsevol lloc i moment, sense renunciar a la qualitat, el sabor i la tradició, i és apreciada pel consumidor que busca productes saludables i de proximitat.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La FCAC treballa amb les cooperatives, UP, CCOO, UGT i AFRUCAT per consensuar mesures per a la campanya i traslladar-les al subdelegat del Govern estatal a Lleida
La FCAC treballa amb les cooperatives, UP, CCOO, UGT i AFRUCAT per consensuar mesures per a la campanya i traslladar-les al subdelegat del Govern estatal a Lleida 30/03/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) treballa amb diverses cooperatives de referència, Unió de Pagesos, els sindicats CCOO i UGT, i Afrucat per consensuar un seguit de...
La FCAC s’ofereix a coordinar la col·laboració de les cooperatives agràries en la desinfecció d’espais públics
La FCAC s’ofereix a coordinar la col·laboració de les cooperatives agràries en la desinfecció d’espais públics 26/03/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha ofert a coordinar la col·laboració del sector en la desinfecció de carrers i espais públics arran de l’afectació de...
La FCAC alerta de la ruïna del sector de planta viva en paralitzar-se l’activitat
La FCAC alerta de la ruïna del sector de planta viva en paralitzar-se l’activitat 24/03/2020 Les cooperatives de flor i planta catalanes comercialitzen més de 15 milions de plantes de més de 880 varietats diferents i la cooperativa CORMA és la primera firma espanyola del sector Es...
Les cooperatives agràries demanen mesures urgents per mantenir la producció i el proveïment d'aliments a la població
Les cooperatives agràries demanen mesures urgents per mantenir la producció i el proveïment d'aliments a la població 19/03/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha tramès, avui, una comunicació urgent a la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, els subdelegats del Govern i la...
Les cooperatives agràries treballen per garantir la provisió d’aliments
Les cooperatives agràries treballen per garantir la provisió d’aliments 17/03/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que el sector està treballant per garantir la provisió d’aliments a la població. Tant els centres de producció de les...
FCAC reclama a la consellera d’Agricultura  una aposta per les OPFH cooperatives
FCAC reclama a la consellera d’Agricultura una aposta per les OPFH cooperatives 13/03/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa avui, 13 de març, a la Taula Sectorial Agrària de la Fruita Dolça per defensar mesures que permetin fer front, de forma...
UP, FCAC i ACOBEM reclamen un pressupost mínim i tenir veu en la Llei de protecció d’oliveres monumentals
UP, FCAC i ACOBEM reclamen un pressupost mínim i tenir veu en la Llei de protecció d’oliveres monumentals 11/03/2020 Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i l’Associació de Cooperatives de l'Oli del Baix Ebre i Montsià demanen un pas més als diputats i diputades del...
Cellers Domenys celebra la Festa del Vi jove i l’Oli novell amb la participació de més d’un miler de persones
Cellers Domenys celebra la Festa del Vi jove i l’Oli novell amb la participació de més d’un miler de persones 03/03/2020 Entre les novetats d’aquesta edició, Cellers Domenys va presentar tota la gamma de vins i caves Domenio Wines Més d’un miler de persones van participar en la Festa del Vi jove i l’Oli...
Ownat Wetline, alimentació humida per a mascotes, 100% natural
Ownat Wetline, alimentació humida per a mascotes, 100% natural 02/03/2020 Després de l'excel·lent acollida per part de propietaris de gossos i gats així com per part dels professionals del  sector de la nova marca OWNAT d'Alimentació Natural Seca, ara,...
Tot a punt per a la Festa del Vi jove i l’Oli novell de Cellers Domenys
Tot a punt per a la Festa del Vi jove i l’Oli novell de Cellers Domenys 27/02/2020 Entre les novetats d’aquesta edició, hi ha la presentació i tast dels vins i caves Domenio Wines de Cellers Domenys Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori...
La FCAC reivindica, a la consellera d’Agricultura, solucions als danys  dels flamencs en arròs
La FCAC reivindica, a la consellera d’Agricultura, solucions als danys dels flamencs en arròs 25/02/2020 El sector de l’arròs vol conviure amb la fauna salvatge però exigeix una gestió sostenible La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit, avui a migdia, amb la...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x