La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que el sector està treballant per garantir la provisió d’aliments a la població. Tant els centres de producció de les cooperatives com els agricultors i ramaders mantenen una activitat relativament normal a l’inici de la cadena alimentària.
Ramon Sarroca, president de la FCAC, explica que “s’han pres mesures preventives per als treballadors de les cooperatives i s’han definit protocols d’actuació. També els agricultors i ramaders compleixen amb les recomanacions sanitàries mentre es treballa per garantir els productes de primera necessitat. En alguns casos, com les cooperatives arrosseres, fins i tot s’han intensificat els torns per poder abastir la demanda existent”.
A més de subministrar aliments a la distribució, les cooperatives tenen obertes prop de 150 agrobotigues que són punts de venda propis i abasteixen la població del territori amb queviures de primera necessitat. En aquestes agrobotigues es respecten les mesures de seguretat, com limitar l’aforament per mantenir la distància de protecció i es recomana fer el pagament amb targeta o telèfon mòbil. En alguns casos s’ha ampliat l’oferta habitual amb arròs, llegums o pasta, i es continua prestant el servei de botiga on-line.
Pel que fa al funcionament de les cooperatives i els seus socis, de moment està garantit el transport de mercaderies, el subministrament de carburants i el pinso per al bestiar. La FCAC està treballant perquè també quedi garantida l’obertura dels punts de venda d’inputs (fitosanitaris, llavors, planters, fertilitzants...) de les cooperatives als socis ja que es tracta de material imprescindible per continuar produint i el Reial decret no ha estat clar en aquest aspecte.
A Catalunya hi ha 194 cooperatives agràries distribuïdes arreu del territori i aglutinen més de 30.000 socis, que són agricultors i ramaders. Entre els productes que elaboren les cooperatives catalanes s’inclouen arròs, cereals, cítrics, fruita, verdura, llet i derivats làctics, carn, oli d’oliva, fruits secs, mel o vi, a més de pinso per al bestiar i per animals de companyia.
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h