Carregant web FCAC

Dissabte, 20 de setembre, a les 12 h

La cooperativa de Cervià celebra el Centenari

Aglutina més de 500 socis, elabora unes 550 tones anuals d’oli d’oliva verge extra i té un mercat consolidat a Catalunya i al sud de França

18/09/2014

El pròxim dissabte 20 de setembre, la Cooperativa del Camp de Cervià de les Garrigues celebra cent anys de la seva fundació. La cooperativa -que aglutina més de 500 socis i suma una producció anual d’unes 550 tones d’oli d’oliva verge extra- té previst homenatjar els expresidents Tonet Bové, Pere Niñà, Pere Escobedo i Lluís Rué, en un acte que presidirà el conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí.

L’oli de Cervià, que es comercialitza amb la marca “Verllum” i “Vergroc”, s’elabora amb olives arbequines collides manualment de l’arbre que, el mateix dia, entren a la cooperativa, on es molturen en fred. La qualitat de l’oli es garanteix, també, arran del procés de modernització del molí, des de la zona de recepció del fruit fins a la bodega.

A més del consum nacional, la cooperativa lleidatana té un mercat consolidat i un públic fidel al sud de França, on exporta un 10% de la producció.

Juntament amb l’elaboració d’oli, en l’últim any, la cooperativa de Cervià s’ha implicat en la creació de la cooperativa Safrà de les Garrigues, un conreu nou que ve a complementar l’olivera i els ametllers de la comarca.


PROGRAMA:

A la cooperativa:

10 h – Esmorzar de socis
12 h – Atenció a la premsa
            Visita a les instal·lacions i descoberta placa commemorativa del Centenari

A la “sala del poble”:

12.30 h – Entrega de plaques als expresidents de la cooperativa
                  Parlament de les autoritats
13.30 h – Lliurament de premis del Concurs de Dibuix Infantil
                  Presentació del llibre i de l’audiovisual del Centenari de la cooperativa 

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya