El pròxim dissabte 20 de setembre, la Cooperativa del Camp de Cervià de les Garrigues celebra cent anys de la seva fundació. La cooperativa -que aglutina més de 500 socis i suma una producció anual d’unes 550 tones d’oli d’oliva verge extra- té previst homenatjar els expresidents Tonet Bové, Pere Niñà, Pere Escobedo i Lluís Rué, en un acte que presidirà el conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí.
L’oli de Cervià, que es comercialitza amb la marca “Verllum” i “Vergroc”, s’elabora amb olives arbequines collides manualment de l’arbre que, el mateix dia, entren a la cooperativa, on es molturen en fred. La qualitat de l’oli es garanteix, també, arran del procés de modernització del molí, des de la zona de recepció del fruit fins a la bodega.
A més del consum nacional, la cooperativa lleidatana té un mercat consolidat i un públic fidel al sud de França, on exporta un 10% de la producció.
Juntament amb l’elaboració d’oli, en l’últim any, la cooperativa de Cervià s’ha implicat en la creació de la cooperativa Safrà de les Garrigues, un conreu nou que ve a complementar l’olivera i els ametllers de la comarca.
PROGRAMA:
A la cooperativa:
10 h – Esmorzar de socis
12 h – Atenció a la premsa
Visita a les instal·lacions i descoberta placa commemorativa del Centenari
A la “sala del poble”:
12.30 h – Entrega de plaques als expresidents de la cooperativa
Parlament de les autoritats
13.30 h – Lliurament de premis del Concurs de Dibuix Infantil
Presentació del llibre i de l’audiovisual del Centenari de la cooperativa
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h