La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que sense sostenibilitat econòmica no hi pot haver sostenibilitat ambiental, tot i que ratifica el compromís del sector amb el Green Deal (Pacte Verd) defensat per la Unió Europea. Precisament avui, s’han presentat a Brussel·les les estratègies De la Granja a la Taula i Biodiversitat 2030, que tenen com a objectiu modificar el model productiu agroalimentari europeu per lluitar contra el canvi climàtic.
“Aquest és el canvi més important per al sector des que existeix la Política Agrària Comuna (PAC)”, argumenta Ramon Armengol, president de COGECA (Confederació General de Cooperatives Agràries de la Unió Europea) i responsable de ramaderia de la FCAC. Ramon Armengol també avança que “ens preocupa que la Comissió Europea obri el debat amb uns objectius mediambientals molt ambiciosos i sense tenir en compte la falta de rendibilitat d’un sector productor que, arran de la crisi de la Covid-19, ha demostrat ser bàsic per proveir d’aliments a la societat”.
En concret, la FCAC trasllada la seva preocupació per una possible reducció de fitosanitaris, fertilitzants i altres inputs que no estigui basada en criteris científics i valora com a poc realistes bona part dels objectius quantitatius que impliquen uns sobrecostos que el sector agrari no pot assumir. Així mateix, es mostra crítica amb què es traslladi al consumidor que l’ús d’aquests inputs és perjudicial quan han passat un procés científic d’autorització rigorós, tant a nivell europeu com estatal, que ha determinat les condicions d’ús per a una alimentació segura.
En aquest sentit, la FCAC subratlla que l’agricultura i la ramaderia són part de la solució i no del problema en la lluita contra el canvi climàtic. Els agricultors i ramaders fa més de 30 anys que treballen per millorar la sostenibilitat mediambiental de les seves explotacions i que, des de 1990, el sector ha reduït un 20% les seves emissions i un 18% la difusió de nitrats a les aigües.
El sector apícola de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), junt amb Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, mostren el...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) lamenta profundament les víctimes mortals i els ferits en les tasques d’extinció dels...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, el...
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h