Carregant web FCAC

Tres de les varietats de Mel Muria entre les millors mels del món

De les vuit medalles d’or concedides pel prestigiós premi internacional London Honey Awards 2020 a mels espanyoles, tres han recaigut en productes de Mel Muria

21/07/2020

El poble del Baix Ebre d’El Perelló, és conegut a nivell nacional com el ‘poble de la mel’, un dels aliments més antics i més preuats del món.

Des de fa uns anys les mels de la família Muria, apicultors des de 1810, han traspassat fronteres, han conquerit els paladars dels consumidors i dels jurats més exigents i s’han situat als rànquings més alts a nivell internacional. Un any més, diverses varietats de Mel Muria, l’empresa apícola regentada per la família Muria, han aconseguit nous recononeixements a la segona edició dels London International Honey Award (LIHA), un premi que promou mels de qualitat superior amb marca pròpia.

En aquesta ocasió Mel Muria s’ha endut tres de les vuit medalles d’or concedides a productes espanyols, amb les seves varietats de romaní, taronger i farigola.

Segons Rafel Muria, president de Mel Muria i cinquena generació d’aquesta família apícola“Estem molt satisfets per haver aconseguit aquest reconeixement que certifica, una vegada més, la qualitat de les nostres mels a nivell internacional. Pensar que de les vuit varietats de mel d’empreses espanyoles premiades amb una medalla d’or, tres són nostres, omple d’orgull a tot el nostre equip i ens impulsa a seguir treballant dia a dia per assolir l’excel·lència en tots i cada un dels nostres productes”.

L’apartat de disseny de la segona edició del prestigiós premi internacional London International Honey Award també ha premiat amb una medalla de bronze el packaging de l’estoig d’art Muria de mels de taronger amb trufa blanca i trufa negra ‘Joies Mediterrànies’, pertanyent a la seva col·lecció més glamurosa: artMuria Luxury Innova.

Passió per l’apicultura

Als seus 56 anys, Rafel Muria sempre ha mostrat la seva passió per l’apicultura de manera vocacional. Rafel mai ha deixat la seva tasca artesanal i ha sabut continuar i potenciar amb noves tecnologies el camí sembrat pels seus antecessors. Sempre que rep un premi el dedica emocionat al seu pare, al seu avi i a tots els seus avantpassats que també van dedicar les seves vides a l’apassionant món de les abelles.

Des de fa uns anys la supervivència d’espècies pol·linitzadores com les abelles està seriosament amenaçada. Les mesures restrictives que han près les diferents autoritats a nivell mundial per combatre la pandèmia de la Covid-19 han reduït el tràfic i la contaminació, el què ha ajudat a restaurar diferents ecosistemes vegetals i ha propiciat la recuperació de flors silvestres i el retorn de moltes abelles.

“El confinament ha fet que durant aquesta primavera la natura hagi recuperat en gran manera els seus espais, però no hem de baixar la guàrdia ja que el 80% de les plantes utilitzen l’ajuda d’insectes per la pol·linització i sense les abelles la biodiversitat mundial perilla de manera greu”, apunta Muria.

Un dels principals objetius d’aquesta empresa tarragonina és fer pedagogia de la importància de l’apicultura i del món de les abelles. Per això des de 2011 gestiona el Muria Centre d’Interpretació Apícola que rep, a diari, la visita d’escolars i de públic general interessat en la preservació de la natura i la sostenibilitat.

Altres notícies
26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

10.06.2025

Els olis d’oliva de cooperatives catalanes reben 6 medalles al concurs internacional London IOOC

10/06/2025

Enguany, amb diversos reconeixements d’àmbit internacional, els olis d’oliva verge extra de les cooperatives agràries catalanes estan...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya