El catàleg de vins i caves de DOMENIO WINES de Cellers Domenys s’amplia amb la incorporació dels primers vins ecològics de l’entitat, Ànima Nua Cor Viu. Es tracta de la primera gamma de producte que compta amb l’etiqueta Eco·Orgànic i que, emparat sota la DO Conca de Barberà, està avalada pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Aquest organisme certifica que els Ànima Nua Cor Viu han estat produïts seguint les normes de l’agricultura ecològica i han estat controlats en tot el procés de producció, elaboració, envasat i comercialització.
Amb la presentació d’aquest nou producte, elaborat amb varietats autòctones, Cellers Domenys deixa palès el seu esforç per seguir diversificant el catàleg de vins i caves, introduint novetats, alhora que mostra el fort compromís que manté amb el territori i amb una línia de producció sostenible i responsable amb el medi ambient. En aquest sentit, l’entitat segueix treballant per optimitzar els recursos i tecnologies per oferir als clients un producte que respongui als estàndards i principis de qualitat que defineixen l’estil propi de les denominacions d’origen. A banda, aplica i reforça solucions sostenibles en els processos de producció donant llum a productes de la gamma eco-friendly, com els Ànima Nua Cor Viu de DOMENIO WINES.
L’objectiu de Cellers Domenys és produir vins que, fidels amb la seva història, transmetin l’essència dels camps per tal d’encarar un futur sostenible. La base d’aquest producte ecològic es troba en uns fruits sans i equilibrats, gràcies al conreu dels ceps mitjançant adobs orgànics, varietats de raïm adaptades al medi, tècniques de confusió sexual i eliminació de pesticides. L’acurada selecció d’aquests raïms, que neixen abraçats per un cultiu ecològic, es verema i es porta al celler per separat. Així, es vinifiquen de forma individual per tal de valorar la qualitat i definir el cupatge òptim dels Ànima Nua Cor Viu de DOMENIO WINES.
En aquest sentit, fruit de l’aclimatació a un entorn natural basat en la biodiversitat, la família dels Ànima Nua Cor Viu, de clima mediterrani, acull vins blancs, elaborats amb les varietats autòctones Macabeu i Parellada, i negres, produïts amb Ull de Llebre. Per les seves propietats, els blancs són vins expressius, sedosos i agradables amb notes a fruites blanques d’os. Per la seva banda, els negres són profunds, enèrgics i persistents amb un esclat intens de fruites com la cirera i la grosella.
El reconeixement de la Denominació d’Origen Conca de Barberà per aquests nous productes posa de manifest, un cop més, la tasca dels pagesos i pageses socis i sòcies de Cellers Domenys, l’equip humà de la cooperativa i l’estructura tecnològica i d’assessorament que permeten optimitzar al màxim la gestió i control tècnic dels processos de producció. L’aposta per la innovació, dinamització dels mercats i actualització dels productes permet assolir grans avenços i realitzar aportacions al sector vitivinícola del territori.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h