La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès anuncia la CANCEL·LACIÓ de l’acte central del Centenari la construcció del Celler, d’estil modernista i obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, a causa de les mesures de seguretat per al control i prevenció de la COVID-19 a Catalunya. L’acte estava previst per al dissabte 17 d’octubre i es valorarà fer la celebració més endavant, quan les condicions sanitàries ho permetin.
Malgrat que aquest era l’esdeveniment més rellevant de commemoració dels cent anys, des que va començar l’any, la cooperativa de Llorenç ha pogut dur a terme diversos actes festius per als socis.
Fa només unes setmanes, es va presentar el vi “Centenari 1920 Xarel·lo” i el Celler va organitzar un tast de dos vins i dos caves dirigit per Sumpta Mateos, responsable dels cursos de sommeliers de la Universitat Rovira i Virgili. Hi van assistir un centenar de persones que van gaudir de la degustació tot mantenint la distància de seguretat. La jornada va finalitzar amb l’actuació del grup musical local “4CÚSTICS”. A principi d’any, la cooperativa ja havia donat el tret de sortida a les celebracions presentant el logotip del Centenari i amb una conferència sobre l’evolució del cooperativisme agrícola al segle XX a Catalunya i a Llorenç.
La cooperativa de Llorenç compta, en l’actualitat, amb 110 socis productors –majoritàriament viticultors- i una entrada mitjana propera a 1,8 milions de quilos de raïm blanc i negre. Bona part de la producció, unes 75.000 ampolles de cava i vi, es comercialitza amb marca pròpia, mentre la resta es distribueix mitjançant el grup cooperatiu Cevipe, del qual forma part. La cooperativa de Llorenç també està associada a la cooperativa de segon grau Ceolpe per a la comercialització de l’oli d’oliva.
A més de l’activitat agrària, la cooperativa presta diversos serveis als socis que inclouen des de secció de crèdit a agrobotiga, magatzem d’adobs i fitosanitaris, assegurances agràries i subministrament de carburants, entre d’altres.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h