Comunicats de premsa

Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins, presenta Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat

08/10/2020

Vins del Silenci, de l’Agrícola d’Ulldemolins, ha presentat Lo Carnisser, el primer vi homenatge de la col·lecció El Llegat.

El Llegat és una col·lecció de vins de petita producció fets amb molt d’afecte i estima que pretén enaltir la singularitat d’algunes vinyes del territori, així com homenatjar a persones que han ajudat a fer possible, gràcies al seu esforç i dedicació, el projecte vitivinícola de la Cooperativa d’Ulldemolins.

Lo Carnisser no és només un reconeixement al Miquel Toldrà, viticultor i company de Cooperativa, elaborant aquest vi tan especial i que tanta il·lusió li feia a ell s’han recuperat les tradicions d’una comarca. És un vi brisat que neix amb l’anyada 2019 i s’ha produït amb la garnatxa blanca procedent de les vinyes que va plantar el seu pare, fa uns cinquanta anys i que ell conreava amb tan d’amor i entusiasme. Un vi que és fidel al territori i als orígens, com el Miquel.

Després de fermentar el raïm macerant en fred (15º) amb les seves pròpies pells durant uns vint dies, que és tot el temps que dura la fermentació alcohòlica, es fa la separació de les pells i es deixa reposar i clarificar fins al moment d’embotellar-lo.

Presenta un color groc amb tonalitats lleugerament palla. La llàgrima és abundant. En nas es perceben aromes frescos d’herbes aromàtiques (anís, menta, espígol), de fruites d’os (albercoc), pells de cítrics sobre un fons de fruits secs i herba tallada. En boca, té una entrada dolça i untuosa. És llarg i equilibrat amb una estructura mitjana i un postgust llarg amb records amargs. 

Ulldemolins està a la zona més alta de la DO Montsant, a la Vall del Silenci, situada entre el Parc Natural del Montsant i la Serra de la Llena. L’altitud, d’uns 600 metres, és un dels factors que afavoreix un terrer amb un microclima especial, amb molta variabilitat de temperatura entre el dia i la nit que, juntament amb el sòl de tipus argilo-calcari,  permet aconseguir vins més concentrats amb molta potència aromàtica.

L’etiqueta de Lo Carnisser és l’essència del Miquel pagès que, amb les seves mans treballades i expertes conreava la terra i les seves vinyes amb l’experiència de tota una vida dedicada a les seves passions, la vinya i el vi.

L’acte de presentació, que va ser amenitzat pel concert de piano a càrrec de Lluís Capdevila Trio, organitzat per l’Ajuntament d’Ulldemolins amb motiu de la Festa Major i amb totes les mesures per la situació sanitària del moment, es va acompanyar d’un tast del vi presentat que van poder gaudir tots els assistents.

Des de l’Agrícola d’Ulldemolins encaren amb moltes ganes aquest projecte de futur que els obre la porta a fer nous vins, sempre amb el compromís de fer arribar a qui els tasta el seu territori, sense oblidar que han arribat on són ara gràcies a tot el treball fet durant anys.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

L’Agrícola d’Ulldemolins presenta la nova imatge de l'Oli La Llena de producció integrada
L’Agrícola d’Ulldemolins presenta la nova imatge de l'Oli La Llena de producció integrada 22/10/2020 L’Agrícola d’Ulldemolins, presenta la nova imatge del seu Oli La Llena DOP Siurana de producció integrada. Aquesta nova etiqueta, amb un disseny més actual i fresc, incorpora a més dels...
Coselva compleix 120 anys
Coselva compleix 120 anys 20/10/2020 Amb 2.200 socis i un centenar de treballadors, està “més viva que mai” i lidera un projecte d’intercooperació en oli d’oliva i avellana Per homenatjar als socis, s’ha renovat la...
Visita Celler Masroig i emporta't un pícnic
Visita Celler Masroig i emporta't un pícnic 20/10/2020 Celler Masroig ofereix una nova iniciativa per tal que els seus visitants puguin complementar la visita oblidant-se d’haver de cuinar i així també, donar suport als restaurants de la zona amb qui...
FCAC reclama mesures urgents per a vi i cava, que facturen un 60% a Horeca
FCAC reclama mesures urgents per a vi i cava, que facturen un 60% a Horeca 15/10/2020 Uns 60 cellers cooperatius elaboren la meitat del vi de Catalunya Les cooperatives vitivinícoles també demanen a la ciutadania compromís amb el territori rural, que aquest estiu ha acollit el...
Castell d’Or rep la medalla d’or al Millor Escumós Jove amb el seu Cava Brut Orgànic
Castell d’Or rep la medalla d’or al Millor Escumós Jove amb el seu Cava Brut Orgànic 13/10/2020 Castell d’Or ha rebut la medalla d’Or a la categoria de Millor Escumós Jove amb el seu Castell d’Or Brut Orgànic, a la Gala dels Premis Vinari 2020 que va tenir lloc ahir divendres a...
La FCAC i la Fundació Espigoladors col·laboraran per reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari
La FCAC i la Fundació Espigoladors col·laboraran per reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari 05/10/2020 Les cooperatives de fruita i horta són l’objectiu de la iniciativa, a la qual poden acollir-se tots els sectors productius La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha signat...
CANCEL·LACIÓ de l’acte central del Centenari del Celler de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès
CANCEL·LACIÓ de l’acte central del Centenari del Celler de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès 29/09/2020 La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès anuncia la CANCEL·LACIÓ de l’acte central del Centenari la construcció del Celler, d’estil modernista i obra de...
Mel Muria destaca de nou en el major reconeixement d’excel·lència del món gastronòmic
Mel Muria destaca de nou en el major reconeixement d’excel·lència del món gastronòmic 29/09/2020 Les varietats de mel de romaní i taronger de Mel Muria, produïdes de manera artesanal al municipi tarragoní del Perelló, han destacat de manera excepcional obtenint 2 estrelles en l'edició...
La campanya d’oli cau un 33% a Catalunya
La campanya d’oli cau un 33% a Catalunya 22/09/2020 A Lleida la collita es manté estable, mentre la davallada es concentra a les demarcacions de Tarragona i Terres de l’Ebre A vuit dies de començar la campanya d’oli d’oliva 2020-21, la...
Passeja entre vinyes amb la teva mascota
Passeja entre vinyes amb la teva mascota 17/09/2020 Gaudeix dels colors de la tardor a la comarca del Priorat, deixa’t enamorar pels paisatges de vinyes i oliveres i, mentrestant, un etòleg t’ajuda i et dona consells sobre com instruir el teu...
Muria BIO llança una gamma de sobres monodosi de mel de flors ecològica
Muria BIO llança una gamma de sobres monodosi de mel de flors ecològica 17/09/2020 La col·lecció de Mels Ecològiques Muria BIO pertanyent al Canal Horeca, llança una gamma de sobres monodosi de mel de flors ecològica. El nou producte està disponible en dos formats...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x