Castell d’Or ha rebut la medalla d’Or a la categoria de Millor Escumós Jove amb el seu Castell d’Or Brut Orgànic, a la Gala dels Premis Vinari 2020 que va tenir lloc ahir divendres a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. L’acte ha estat conduït per l’escriptor Màrius Serra ha agrupat als principals cellers i personalitats del món vitivinícola de Catalunya. La Gala d’aquests premis que han arribat a la seva vuitena edició s’ha pogut seguir en directe a través del Canal 33. En aquest certamen, una seixantena de tastadors, entre sommeliers, enòlegs i periodistes especialitzats, van valorar gairebé 900 vins de 240 cellers diferents.
Castell d’Or ha estat reconegut en la categoria de Millor Escumós Jove amb el Castell d’Or Brut Orgànic elaborat amb les varietats Xarel·lo, Macabeu i Parellada. Es tracta d’un cava molt expressiu i aromàtic, amb notes de fruita madura i cítrics. Té una criança mínima de 14 mesos a les caves i es caracteritza per la seva expressivitat i una mineralitat moderada i agradable. L’elegància i equilibri defineixen també aquest vi escumós perfecte per acompanyar peix, carn i marisc. Castell d’Or ha estat també reconegut amb la medalla de bronze en aquesta mateixa categoria amb el seu Cava Castell d’Or Brut que aquest any acumula diferents premis internacionals. El Gerent del Grup, Jordi Amell ha estat l’encarregat de recollir els premis pel grup representant una empresa formada per 13 cellers cooperatius.
El president de Castell d’Or, Adrià Rabadà ha explicat que “portem tres Vinaris d’Or en els sis últims anys però és el primer cop que destaquem amb un ecològic i és un gran orgull”, i ha afegit que “és un reconeixement per viticultors, personal dels cellers i tots els membres del grup que fan possible l’elaboració d’aquest producte”.
La Gala d’aquest any ha estat caracteritzada per les mesures de prevenció i seguretat davant la Covid-19 amb aforament reduït i l’ús generalitzat de mascaretes i gel hidroalcohòlic. L’escriptor Màrius Serra també va voler fer menció de les dificultats que han hagut d’afrontar els cellers amb l’epidèmia de Míldiu que ha fet minvar la productivitat del sector.
Castell d’Or, la unió de 13 cellers
Castell d’Or neix el 2006 de la unió de 13 cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona i Montsant. Aquests cellers, amb una història centenària, aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, cava i olis elevant l’estàndard de qualitat dels seus productes fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h