La cooperativa Coselva, de la Selva del Camp, compleix 120 anys el proper dissabte, 24 d’octubre. Sota la denominació Associació Agrícola de la Selva del Camp, l’any 1900 es va fundar la cooperativa agrícola més antiga del Baix Camp i una de les primeres d’arreu de Catalunya.
"Al llarg del seu recorregut, Coselva ha passat moltes etapes i en l’actualitat som una cooperativa més viva que mai"
Pere Ferré, director general de Coselva, explica que “al llarg del seu recorregut, Coselva ha passat moltes etapes i en l’actualitat som una cooperativa més viva que mai. Per això i donat que a causa de la Covid-19 no hem programat cap acte festiu, hem volgut homenatjar als socis i sòcies amb un mural de 1.350 metres quadrats que estem pintant a l’exterior de les sitges i que representa les mans de l’agricultor que porta la collita. També hi destacarem el logotip de l’aniversari, en reconeixement al camí recorregut fruit de l’esforç de moltes generacions”.
La composició pictòrica és obra de dos artistes especialitzats en l’elaboració de murals a exteriors, Edgar Goas i Nil Safont, de l’empresa de disseny Binòmic, organitzadora del Gargar-Festival de murals i art rural de Penelles. El mural es pinta a mà directament a les sitges i els autors s’hi han dedicat tot un mes. Es preveu que estarà enllestit al novembre.
Coselva té, en l’actualitat, 2.200 socis i un centenar de treballadors. És una empresa líder en fruita seca, que produeix el 80% de les avellanes amb denominació d’origen Avellana de Reus i està especialitzada en la indústria de la xocolata. A la Finca del Mas del Víctor es destinen 40 ha de terreny a treballs experimentals per a la investigació de l’avellaner.
En l’àmbit de l’oli d’oliva, té una producció de més de 400.000 litres anuals de verge extra Antara, acollit a la denominació d’origen Siurana.
L’oli verge extra, l’avellana i la pasta d’avellana per a indústria són exportats per Coselva als cinc continents, mentre treballa, com a repte més immediat, en un projecte de cooperació per integrar diverses cooperatives vinculades als mateixos sectors productius.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h