Carregant web FCAC

Dissabte, 24 d’octubre, a la Selva del Camp

Coselva compleix 120 anys

Amb 2.200 socis i un centenar de treballadors, està "més viva que mai" i lidera un projecte d’intercooperació en oli d’oliva i avellana

20/10/2020

Per homenatjar als socis, s’ha renovat la imatge de les sitges amb un mural exterior de 1.350 metres quadrats

La cooperativa Coselva, de la Selva del Camp, compleix 120 anys el proper dissabte, 24 d’octubre. Sota la denominació Associació Agrícola de la Selva del Camp, l’any 1900 es va fundar la cooperativa agrícola més antiga del Baix Camp i una de les primeres d’arreu de Catalunya.

"Al llarg del seu recorregut, Coselva ha passat moltes etapes i en l’actualitat som una cooperativa més viva que mai"

Pere Ferré, director general de Coselva, explica que “al llarg del seu recorregut, Coselva ha passat moltes etapes i en l’actualitat som una cooperativa més viva que mai. Per això i donat que a causa de la Covid-19 no hem programat cap acte festiu, hem volgut homenatjar als socis i sòcies amb un mural de 1.350 metres quadrats que estem pintant a l’exterior de les sitges i que representa les mans de l’agricultor que porta la collita. També hi destacarem el logotip de l’aniversari, en reconeixement al camí recorregut fruit de l’esforç de moltes generacions”.

La composició pictòrica és obra de dos artistes especialitzats en l’elaboració de murals a exteriors, Edgar Goas i Nil Safont, de l’empresa de disseny Binòmic, organitzadora del Gargar-Festival de murals i art rural de Penelles. El mural es pinta a mà directament a les sitges i els autors s’hi han dedicat tot un mes. Es preveu que estarà enllestit al novembre.

Coselva té, en l’actualitat, 2.200 socis i un centenar de treballadors. És una empresa líder en fruita seca, que produeix el 80% de les avellanes amb denominació d’origen Avellana de Reus i està especialitzada en la indústria de la xocolata. A la Finca del Mas del Víctor es destinen 40 ha de terreny a treballs experimentals per a la investigació de l’avellaner.

En l’àmbit de l’oli d’oliva, té una producció de més de 400.000 litres anuals de verge extra Antara, acollit a la denominació d’origen Siurana.

L’oli verge extra, l’avellana i la pasta d’avellana per a indústria són exportats per Coselva als cinc continents, mentre treballa, com a repte més immediat, en un projecte de cooperació per integrar diverses cooperatives vinculades als mateixos sectors productius.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya