Comunicats de premsa

Sidonie apadrina la presentació del Vi Novell 2014 del Celler el Masroig a Barcelona

10/11/2014

Per primera vegada en cinc anys, s’aparca el vincle del porc i es presenta un cupatge de garnatxa, ull de llebre i syrah que enalteix en l’etiqueta el ram de pi

El Celler el Masroig presentarà el proper dilluns 10 de novembre el Vi Novell 2014 amb una festa privada a Barcelona, que apadrinarà el grup de música Sidonie. Mentrestant, el diumenge 16 de novembre se celebrarà la festa popular al Masroig, els detalls de la qual es donaran a conèixer més endavant.

La presentació a Barcelona tindrà lloc al Restaurant El Parlament de Sant Feliu de Llobregat. El Celler el Masroig vol compartir amb amics i professionals del sector vitivinícola el primer vi de la verema 2014, un cupatge de garnatxa (65%), ull de llebre (30%) i syrah (5%). El Vi Novell 2014 presenta un color vermell molt viu, de cirera picota, és brillant, net i dens. En nas, el vi es manifesta intens i fresc, i es poden trobar les maduixes i seguidament les notes làctiques i balsàmiques de fons. En boca, l’entrada és fresca. És un vi rodó i equilibrat, en què hi apareix ràpidament la fruita vermella. Té un final amable i llarg, gràcies a la suavitat del taní.

El Vi Novell del Masroig s’elabora amb la tècnica de la maceració carbònica, el que permet mostrar la fruita gairebé intacta del raïm. El cupatge d’aquesta edició representa una doble vida, perquè es troba a mig camí entre els bancals del Masroig que l’han vist néixer i el Celler que l’ha vist créixer.

Música, gastronomia i vi

Els tres integrants del grup Sidonie, Axel Pi, Marc Ros i Jesús Senra, seran els encarregats d’apadrinar el Vi Novell 2014 amb un breu parlament primer i després un concert i una sessió de DJ que s’allargarà fins les 23h. El trio barceloní és una formació d’origen independent que va fer-se coneguda a finals del 90 amb la publicació de “Dragonfly” un àlbum de sonoritat molt especial que combinava la psicodèlia, el rock, la música hindú i el surrealisme. Els concerts, amb performance inclosa va fer créixer aviat la seva popularitat. El seu primer disc “Sidonie” els va confirmar com a quelcom més que una promesa. La crítica especialitzada ràpidament va veure en el grup un nou referent generacional per la seva combinació perfecta entre grups com The Rolling Stones, The Beatles, David Bowie, The Doors, Velvet Underground o Pink Floyd. Sidonie té una inquietud innata per evolucionar que l’ha plantejat a canviar d’idioma, a participar en grans gires, però amb el toc de dandisme vintage fresc i intacte.

La formació té una personalitat única i irrepetible i ha suposat un aire fresc a la indústria discogràfica, actuant alhora com a revulsiu, un paral·lelisme amb el Vi Novell del Masroig en el sector del vi. Per aquest motiu, el grup ha estat seleccionat per apadrinar la festa. Després de l’acte, es tastarà el vi i s’acompanyarà d’un sopar a peu dret, elaborat pel xef del Restaurant El Parlament. La festa començarà a les 20h.

El ram, símbol del Vi Novell 2014

El Celler el Masroig ha volgut simbolitzar el cinquè aniversari del Vi Novell amb un canvi de discurs recuperant la cultura ancestral del vi que simbolitza la dita “Si hi ha Ram hi ha Mam i si és de Pi, és bon Vi”. Una tradició que ve de lluny, doncs ja en època romana s’emprava la branca per anunciar la casa on era possible el consum del vi. Aleshores pocs ciutadans eren capaços de llegir i aquest era un símbol clarament identificador. Amb la celebració de la festa del Vi Novell, el Celler el Masroig ha aconseguit posar en valor i recuperar una tradició catalana que s’havia anat perdent en els últims anys. L’esdeveniment s’ha convertit en un acte de referència en el calendari vitivinícola de tardor i cada any sorprèn els assistents perquè es descobreix la nova imatge del vi, celebrant alhora les tradicions i recordant que el Vi Novell “anuncia la nova collita, generosa i golosa, que no ens l’acabarem i recorda que la vida és per gaudir-la tant com puguem”.

Aquest any, l’etiqueta parla d’un vi amb color, innovador i tradicional. Com cada any, l’estudi Atipus ha estat l’encarregat de presentar un disseny nou i en aquesta edició ha aparcat el porc per homenatjar el ram de pi, que pren el relleu de la figura però també els ideals. L’etiqueta d’Atipus vol explicar la reinvenció del consum de vi per acompanyar tots els plats que se serveixen amb l’arribada del fred, el que demostra la versatilitat del cupatge del Vi Novell del Masroig.

— Vi bandarra i popular, molt fruitat, amic de la gresca i la tradició. Especialment indicat per l'escudella i carn d'olla, sopa de galets, pasta, pa amb tomàquet...
 

Més informació

visites@cellermasroig.com
www.cellermasroig.com
www.facebook.com/cellermasroig

Twitter: @CellerMasroig

Festa del Vi Novell 2014 a Barcelona
Dilluns, 10 de novembre, 20h, Restaurant El Parlament

C/Rectoria, 15 - 08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)
Accés amb transport públic:
Autobusos metropolitans: L10 – L52 – N12
Autobusos Soler i Sauret: L50 – L51 – L57 – L60 – L61 – L62 – L64 – L65
Tramvia: Línia T3 – Sant Feliu Consell Comarcal
Tren (recomanat): R1 Molins de Rei – Maçanet Massanes
R4 Sant Vicenç de Calders/Vilafranca del Penedès – Terrassa/Manresa
Accés amb transport privat (recomanat): Vies d’accés: N340 – B23 – A2

Festa del Vi Novell 2014 al Celler el Masroig
Diumenge, 16 de novembre, 12h, Celler El Masroig (Priorat)

Organitza: Celler el Masroig
www.cellermasroig.com
www.vinovell.cat

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya 29/11/2019 Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs, sumen experiència i qualitat de les seves produccions. Junts posen en valor la tradició gastronòmica catalana i els productes de proximitat en un nou...
Ramon Armengol és el nou president de  les cooperatives agràries europees
Ramon Armengol és el nou president de les cooperatives agràries europees 28/11/2019 Ramon Armengol és responsable de ramaderia i llet de la FCAC La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya expressa la satisfacció arran de l’elecció, per unanimitat, de Ramon Armengol...
Cevipe Grup Cooperatiu a la reunió del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles, amb la sostenibilitat i el canvi climàtic com a temes centrals
Cevipe Grup Cooperatiu a la reunió del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles, amb la sostenibilitat i el canvi climàtic com a temes centrals 27/11/2019 Durant 3 dies es va dur a terme a la ciutat de Mendoza, Argentina, concretament a la seu de Fecovita, (la més gran cooperativa vitivinícola d'Argentina), la reunió inter-fòrums de...
Presentació de projecte col·laboratiu agroalimentari
Presentació de projecte col·laboratiu agroalimentari 26/11/2019 Llet Nostra, Infrusec, Muria i Masachs presenten l’acord que uneix el món lleter, el de la fruita seca i l’apícola, de Catalunya, i que suma més de 400 productors agroalimentaris. Una...
El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el  Premi Vi Català del festival MOST
El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el Premi Vi Català del festival MOST 18/11/2019 Ahir al vespre, l’auditori Municipal de Vilafranca del Penedès va acollir la gala d’entrega de premis de la 9a edició del MOST, el Festival Internacional del Vi i del Cava. El vídeo...
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any 15/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit avui amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per estudiar les mesures que proposa el sector davant la caiguda...
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya 14/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que la campanya 2019/20 se situarà en unes 33.000 tones d’oli, unes 12.000 tones superior a la nefasta collita anterior (+35%)....
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe 13/11/2019 L’equip de l’empresa de mel de luxe artMuria ha estat guardonat amb la máxima distinció que atorga anualment l’Associació Espanyola del Luxe (Luxury Spain), a un dels seus...
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials 13/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) fa un balanç de la campanya 2019-20 que situaria la collita d’arròs en unes 149.750 tones a Catalunya. Aquestes xifres suposen...
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava 05/11/2019 Aquesta excel·lent puntuació és una de les més altes dins del sector i reafirma els caves Adernats a la primera divisió del món del cava   Adernats Pur 2012 La tardor del 2018 veia la...
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives 05/11/2019 A més d’olivera, hi ha afectades hectàrees de vinya, ametller, avellaner i fruita dolça i, en breu, cal iniciar la sembra del cereal d’hivern La Federació de Cooperatives Agràries de...
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’ 23/10/2019 Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x