Carregant web FCAC

Sidonie apadrina la presentació del Vi Novell 2014 del Celler el Masroig a Barcelona

Per primera vegada en cinc anys, s’aparca el vincle del porc i es presenta un cupatge de garnatxa, ull de llebre i syrah que enalteix en l’etiqueta el ram de pi

10/11/2014

El Celler el Masroig presentarà el proper dilluns 10 de novembre el Vi Novell 2014 amb una festa privada a Barcelona, que apadrinarà el grup de música Sidonie. Mentrestant, el diumenge 16 de novembre se celebrarà la festa popular al Masroig, els detalls de la qual es donaran a conèixer més endavant.

La presentació a Barcelona tindrà lloc al Restaurant El Parlament de Sant Feliu de Llobregat. El Celler el Masroig vol compartir amb amics i professionals del sector vitivinícola el primer vi de la verema 2014, un cupatge de garnatxa (65%), ull de llebre (30%) i syrah (5%). El Vi Novell 2014 presenta un color vermell molt viu, de cirera picota, és brillant, net i dens. En nas, el vi es manifesta intens i fresc, i es poden trobar les maduixes i seguidament les notes làctiques i balsàmiques de fons. En boca, l’entrada és fresca. És un vi rodó i equilibrat, en què hi apareix ràpidament la fruita vermella. Té un final amable i llarg, gràcies a la suavitat del taní.

El Vi Novell del Masroig s’elabora amb la tècnica de la maceració carbònica, el que permet mostrar la fruita gairebé intacta del raïm. El cupatge d’aquesta edició representa una doble vida, perquè es troba a mig camí entre els bancals del Masroig que l’han vist néixer i el Celler que l’ha vist créixer.

Música, gastronomia i vi

Els tres integrants del grup Sidonie, Axel Pi, Marc Ros i Jesús Senra, seran els encarregats d’apadrinar el Vi Novell 2014 amb un breu parlament primer i després un concert i una sessió de DJ que s’allargarà fins les 23h. El trio barceloní és una formació d’origen independent que va fer-se coneguda a finals del 90 amb la publicació de “Dragonfly” un àlbum de sonoritat molt especial que combinava la psicodèlia, el rock, la música hindú i el surrealisme. Els concerts, amb performance inclosa va fer créixer aviat la seva popularitat. El seu primer disc “Sidonie” els va confirmar com a quelcom més que una promesa. La crítica especialitzada ràpidament va veure en el grup un nou referent generacional per la seva combinació perfecta entre grups com The Rolling Stones, The Beatles, David Bowie, The Doors, Velvet Underground o Pink Floyd. Sidonie té una inquietud innata per evolucionar que l’ha plantejat a canviar d’idioma, a participar en grans gires, però amb el toc de dandisme vintage fresc i intacte.

La formació té una personalitat única i irrepetible i ha suposat un aire fresc a la indústria discogràfica, actuant alhora com a revulsiu, un paral·lelisme amb el Vi Novell del Masroig en el sector del vi. Per aquest motiu, el grup ha estat seleccionat per apadrinar la festa. Després de l’acte, es tastarà el vi i s’acompanyarà d’un sopar a peu dret, elaborat pel xef del Restaurant El Parlament. La festa començarà a les 20h.

El ram, símbol del Vi Novell 2014

El Celler el Masroig ha volgut simbolitzar el cinquè aniversari del Vi Novell amb un canvi de discurs recuperant la cultura ancestral del vi que simbolitza la dita “Si hi ha Ram hi ha Mam i si és de Pi, és bon Vi”. Una tradició que ve de lluny, doncs ja en època romana s’emprava la branca per anunciar la casa on era possible el consum del vi. Aleshores pocs ciutadans eren capaços de llegir i aquest era un símbol clarament identificador. Amb la celebració de la festa del Vi Novell, el Celler el Masroig ha aconseguit posar en valor i recuperar una tradició catalana que s’havia anat perdent en els últims anys. L’esdeveniment s’ha convertit en un acte de referència en el calendari vitivinícola de tardor i cada any sorprèn els assistents perquè es descobreix la nova imatge del vi, celebrant alhora les tradicions i recordant que el Vi Novell “anuncia la nova collita, generosa i golosa, que no ens l’acabarem i recorda que la vida és per gaudir-la tant com puguem”.

Aquest any, l’etiqueta parla d’un vi amb color, innovador i tradicional. Com cada any, l’estudi Atipus ha estat l’encarregat de presentar un disseny nou i en aquesta edició ha aparcat el porc per homenatjar el ram de pi, que pren el relleu de la figura però també els ideals. L’etiqueta d’Atipus vol explicar la reinvenció del consum de vi per acompanyar tots els plats que se serveixen amb l’arribada del fred, el que demostra la versatilitat del cupatge del Vi Novell del Masroig.

— Vi bandarra i popular, molt fruitat, amic de la gresca i la tradició. Especialment indicat per l'escudella i carn d'olla, sopa de galets, pasta, pa amb tomàquet...
 

Més informació

visites@cellermasroig.com
www.cellermasroig.com
www.facebook.com/cellermasroig

Twitter: @CellerMasroig

Festa del Vi Novell 2014 a Barcelona
Dilluns, 10 de novembre, 20h, Restaurant El Parlament

C/Rectoria, 15 - 08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)
Accés amb transport públic:
Autobusos metropolitans: L10 – L52 – N12
Autobusos Soler i Sauret: L50 – L51 – L57 – L60 – L61 – L62 – L64 – L65
Tramvia: Línia T3 – Sant Feliu Consell Comarcal
Tren (recomanat): R1 Molins de Rei – Maçanet Massanes
R4 Sant Vicenç de Calders/Vilafranca del Penedès – Terrassa/Manresa
Accés amb transport privat (recomanat): Vies d’accés: N340 – B23 – A2

Festa del Vi Novell 2014 al Celler el Masroig
Diumenge, 16 de novembre, 12h, Celler El Masroig (Priorat)

Organitza: Celler el Masroig
www.cellermasroig.com
www.vinovell.cat

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya