Comunicats de premsa

El periodista Ramon Francàs apadrina la presentació del Vi Novell al Celler el Masroig

14/11/2014

Diumenge 16 de novembre se celebrarà l’arribada del primer vi de l’any, un cupatge de garnatxa, ull de llebre i syrah, amb una festa popular entre veïns, amics i professionals del sector

Coincidint amb la festa, s’estrenarà la sala de bótes on envelleixen els vins del celler, que ha estat ampliada recentment

El Celler el Masroig celebrarà el proper diumenge 16 de novembre la presentació del Vi Novell 2014 amb la tradicional festa popular al municipi, que apadrinarà el periodista especialitzat en el món del vi, Ramon Francàs. Francàs donarà la benvinguda al Vi Novell del Masroig pronunciant el pregó com és protocol·lari i seguidament espinjolant la bóta per iniciar el tast i la festa.

El Celler el Masroig vol compartir un any més –i ja en van cinc- amb convilatans, amics i professionals del sector el primer vi de la verema, un cupatge de garnatxa (65%), ull de llebre (30%) i syrah (5%), després de la presentació que va tenir lloc a Barcelona amb Sidonie de padrins. El Vi Novell 2014 presenta un color vermell molt viu, de cirera picota, és brillant, net i dens. En nas, el vi es manifesta intens i fresc, i es poden trobar les maduixes i seguidament les notes làctiques i balsàmiques de fons. En boca, l’entrada és fresca. És un vi rodó i equilibrat, en què hi apareix ràpidament la fruita vermella. Té un final amable i llarg, gràcies a la suavitat del taní. El Vi Novell del Masroig s’elabora amb la tècnica de la maceració carbònica, el que permet mostrar la fruita gairebé intacta del raïm. El cupatge d’aquesta edició representa una doble vida, perquè es troba a mig camí entre els bancals del Masroig que l’han vist néixer i el Celler que l’ha vist créixer.

L’acte de presentació del Vi Novell 214 del Masroig començarà el proper diumenge, a partir de les 11.30h. El Celler el Masroig ha confiat al periodista vilanoví Ramon Francàs – col·laborador de La Vanguardia i autor del bloc www.vi-franc.com- la presentació del Vi Novell 2014 donada la seva estreta relació amb el món del vi, els seus amplis coneixements i l’estima que ha demostrat sempre envers els projectes de la DO Montsant. Francàs donarà l’inici a la festa del Vi Novell amb el pregó primer i l’espinjolada després, i tot seguit tots els assistents podran degustar el Vi Novell que s’acompanyarà d’un aperitiu.

L’acte es desenvoluparà a la nova sala de bótes del Celler el Masroig, on envelleix el vi, que ha estat ampliada recentment. La jornada festiva del Vi Novell serà el primer esdeveniment que acollirà l’espai i esdevindrà una jornada de portes obertes.

Propostes culturals vàries

Coincidint amb la presentació del Vi Novell 2014, el Celler El Masroig ha programat diferents activitats culturals paral·leles perquè els assistents puguin gaudir d’una jornada lúdica complerta:

  • Exposició “El món agrari a les terres de parla catalana” de l’Institut Ramon Muntaner, la Coordinadora d’Estudis de Parla Catalana i la Fundació Món Rural. Inauguració a les 12h a càrrec de l’escriptor i activista en defensa de la llengua catalana, Josep Santesmasses i Ollé. Espai: Antics Trulls
  • Exposició “Poesia i vi” del Centre Quim Soler. Espai: Sala de tastos del Celler.
  • Exhibició de vespes i lambrettes del Vespa Club de Reus.

Música en directe amb el grup de jazz-swing String Affair Trio, compost de violí, guitarra i contrabaix.

El ram, símbol del Vi Novell 2014

El Celler el Masroig ha volgut simbolitzar el cinquè aniversari del Vi Novell amb un canvi de discurs recuperant la cultura ancestral del vi que simbolitza la dita “Si hi ha Ram hi ha Mam i si és de Pi, és bon Vi”. Una tradició que ve de lluny, doncs ja en època romana s’emprava la branca per anunciar la casa on era possible el consum del vi. Aleshores pocs ciutadans eren capaços de llegir i aquest era un símbol clarament identificador. Amb la celebració de la festa del Vi Novell, el Celler el Masroig ha aconseguit posar en valor i recuperar una tradició catalana que s’havia anat perdent en els últims anys. L’esdeveniment s’ha convertit en un acte de referència en el calendari vitivinícola de tardor i cada any sorprèn els assistents perquè es descobreix la nova imatge del vi, celebrant alhora les tradicions i recordant que el Vi Novell “anuncia la nova collita, generosa i golosa, que no ens l’acabarem i recorda que la vida és per gaudir-la tant com puguem”.

Aquest any, l’etiqueta parla d’un vi amb color, innovador i tradicional. Com cada any, l’estudi Atipus ha estat l’encarregat de presentar un disseny nou i en aquesta edició ha aparcat el porc per homenatjar el ram de pi, que pren el relleu de la figura però també els ideals. L’etiqueta d’Atipus vol explicar la reinvenció del consum de vi per acompanyar tots els plats que se serveixen amb l’arribada del fred, el que demostra la versatilitat del cupatge del Vi Novell del Masroig.

— Vi bandarra i popular, molt fruitat, amic de la gresca i la tradició. Especialment indicat per l'escudella i carn d'olla, sopa de galets, pasta, pa amb tomàquet...

 

Més informació

visites@cellermasroig.com
www.cellermasroig.com
www.facebook.com/cellermasroig

Twitter: @CellerMasroig

Festa del Vi Novell 2014 al Celler el Masroig
Diumenge, 16 de novembre, 12h, Celler El Masroig (Priorat)

Organitza: Celler el Masroig
www.cellermasroig.com
www.vinovell.cat

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya 29/11/2019 Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs, sumen experiència i qualitat de les seves produccions. Junts posen en valor la tradició gastronòmica catalana i els productes de proximitat en un nou...
Ramon Armengol és el nou president de  les cooperatives agràries europees
Ramon Armengol és el nou president de les cooperatives agràries europees 28/11/2019 Ramon Armengol és responsable de ramaderia i llet de la FCAC La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya expressa la satisfacció arran de l’elecció, per unanimitat, de Ramon Armengol...
Cevipe Grup Cooperatiu a la reunió del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles, amb la sostenibilitat i el canvi climàtic com a temes centrals
Cevipe Grup Cooperatiu a la reunió del Fòrum Mundial de Cooperatives Vitivinícoles, amb la sostenibilitat i el canvi climàtic com a temes centrals 27/11/2019 Durant 3 dies es va dur a terme a la ciutat de Mendoza, Argentina, concretament a la seu de Fecovita, (la més gran cooperativa vitivinícola d'Argentina), la reunió inter-fòrums de...
Presentació de projecte col·laboratiu agroalimentari
Presentació de projecte col·laboratiu agroalimentari 26/11/2019 Llet Nostra, Infrusec, Muria i Masachs presenten l’acord que uneix el món lleter, el de la fruita seca i l’apícola, de Catalunya, i que suma més de 400 productors agroalimentaris. Una...
El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el  Premi Vi Català del festival MOST
El vídeo promocional del centenari del Celler Cooperatiu de Gandesa guanya el Premi Vi Català del festival MOST 18/11/2019 Ahir al vespre, l’auditori Municipal de Vilafranca del Penedès va acollir la gala d’entrega de premis de la 9a edició del MOST, el Festival Internacional del Vi i del Cava. El vídeo...
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any
La FCAC es reuneix amb la consellera d’Agricultura arran de la caiguda d’un 30% dels preus del vi en un any 15/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit avui amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per estudiar les mesures que proposa el sector davant la caiguda...
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya
La collita d’oli augmenta un 35% a Catalunya 14/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que la campanya 2019/20 se situarà en unes 33.000 tones d’oli, unes 12.000 tones superior a la nefasta collita anterior (+35%)....
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe
artMuria rep la màxima distinció de l’Associació Espanyola del Luxe 13/11/2019 L’equip de l’empresa de mel de luxe artMuria ha estat guardonat amb la máxima distinció que atorga anualment l’Associació Espanyola del Luxe (Luxury Spain), a un dels seus...
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials
Collita d’arròs excel·lent, superant les previsions inicials 13/11/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) fa un balanç de la campanya 2019-20 que situaria la collita d’arròs en unes 149.750 tones a Catalunya. Aquestes xifres suposen...
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava
ADERNATS PUR, 91+ punts Parker, una de les puntuacions més altes del món del cava 05/11/2019 Aquesta excel·lent puntuació és una de les més altes dins del sector i reafirma els caves Adernats a la primera divisió del món del cava   Adernats Pur 2012 La tardor del 2018 veia la...
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives
La Comissió de l’Oli de la FCAC reclama mesures urgents arran dels aiguats per poder iniciar la collita d’olives 05/11/2019 A més d’olivera, hi ha afectades hectàrees de vinya, ametller, avellaner i fruita dolça i, en breu, cal iniciar la sembra del cereal d’hivern La Federació de Cooperatives Agràries de...
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’
‘Lo Sindicat. 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa’ 23/10/2019 Com a acte culminant de la celebració dels 100 anys del Celler Cooperatiu de Gandesa, el dijous 31 d'octubre, la sala de cinema de la Societat Unió Gandesana acollirà l'estrena del...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x