Carregant web FCAC

Projecte d’innovació agroalimentària

Les cooperatives investiguen per diferenciar el Calçot de Valls

Vetllar per la qualitat d’aquest producte i iniciar l’exportació són els objectius de la investigació que lideren les cooperatives de Cambrils i Valls, principals productores de calçots a Catalunya

02/02/2015

Les cooperatives agrícoles de Valls i Cambrils han posat en marxa un projecte d’innovació per diferenciar el Calçot de Valls front les produccions de fora i reforçar la qualitat organolèptica i nutritiva d’aquest producte de proximitat. Aquestes cooperatives -que són les principals productores de calçots acollits a la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls- també aposten per iniciar l’exportació de calçots a l’estranger i obrir nous mercats.

El projecte, que s’acaba de posar en marxa, tindrà una durada de dos anys. Les tasques científiques les duran a terme investigadors de la Fundació Miquel Agustí i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), ambdós centres especialitzats en la millora genètica de varietats tradicionals i en els processats d’alta qualitat de productes d’origen vegetal.

La investigació té el recolzament de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el consell regulador de la IGP Calçot de Valls, i s’emmarca en el projecte Calçot 2020. Està finançada per ACCIÓ (Agència per la competitivitat de l’empresa), dins del programa d’ajuts del Nuclis d’Innovació Tecnològica.

Altres notícies
14.03.2024

El conveni entre l’ASC i GVC Gaesco facilitarà condicions preferents a les seccions de crèdit

14/03/2024

Les seccions de crèdit de les cooperatives agràries catalanes podran accedir a la contractació de pagarés de l’Institut Català de Finances...

14.03.2024

La FCAC reclama mesures front la caiguda dels preus del cereal per sota dels costos de producció

14/03/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui al matí, a la Taula Sectorial Agrària de cereals-herbacis amb el...

13.03.2024

Nespresso dona 176 tones d’arròs al Banc dels Aliments a través del reciclatge de les seves càpsules

13/03/2024

Nespresso ha donat a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i els seus 54 Bancs d'Aliments associats 176 tones d'arròs de la collita...

12.03.2024

Maria Casoliva, reelegida presidenta de fruita de llavor de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

12/03/2024

Maria Casoliva, representant de la branca de fruita i horta de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegida presidenta del...

11.03.2024

La FCAC compareix al Parlament de Catalunya per la proposició de Llei de creació del Fons Agrari

11/03/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora molt positivament que des d’una iniciativa parlamentària es proposi incrementar...

08.03.2024

L’ASC presenta el seu model organitzatiu i accions estratègiques a la Comunitat Valenciana

08/03/2024

Representants de l’ASC, SCCL -cooperativa de segons grau de la qual són sòcies totes les cooperatives agràries amb secció de crèdit de...

07.03.2024

La FCAC confia que el Ple del Parlament votarà a favor de canvis estructurals en la política agrària i demana un Pla estratègic

07/03/2024

Després de la intervenció en el monogràfic sobre la pagesia del Parlament, dimarts passat, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya...

05.03.2024

La FCAC reclama la supressió del límit de 40 arnes d’abelles a espais naturals

05/03/2024

En el context de mobilitzacions de la pagesia, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit amb el Departament...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya