Carregant web FCAC

La FCAC participa en el I Workshop de recerca en nutrició i seguretat alimentària de la UB

17/11/2015

L’objectiu d’aquesta jornada, amb una assistència d’uns 80 participants, ha estat afavorir i promoure la interacció i la col·laboració entre tots els agents del sector, principalment investigadors, empreses i entitats publiques, des de diversos vessants, per tal d'impulsar accions de valorització, innovació i promoció que puguin contribuir a assolir els principals reptes del sector de l’oli d’oliva a Catalunya.

Per això, de la mà d’experts de diferents centres de recerca, juntament amb divulgadors i representants de l’administració pública, s’han presentat els resultats recents i les tendències actuals al voltant de la investigació en el món de l’oli. S’han tractat els àmbits de la qualitat, l’autenticitat, la prevenció del frau, l’avaluació de la qualitat sensorial de l’oli d’oliva, els seus efectes en la salut i el seu paper en relació amb la cultura i la gastronomia.

Els assistents hem tingut l’oportunitat de compartir inquietuds i d’intercanviar diferents experiències al voltant de l’oli d’oliva. En aquest context, el Workshop suposa un tret de sortida perquè els agents implicats treballin de manera conjunta amb l’objectiu de millorar-ne la competitivitat. Aquestes sinergies seran clau per complementar, potenciar i desenvolupar futurs projectes d’R+D+i que abordin els reptes plantejats pel sector de l’oli d’oliva.

Altres notícies
18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

16.04.2024

Les cooperatives de fruita seca es reuneixen per analitzar les novetats del sector

16/04/2024

Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...

15.04.2024

Josep Pere Colat, reelegit president de Fruita Seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

15/04/2024

Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...

12.04.2024

S'activen els ajuts a les cooperatives de l'oli per pal·liar pèrdues d’una collita un 50% inferior a la mitjana

12/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...

12.04.2024

Les cooperatives de cereals visiten el Port de Tarragona

12/04/2024

La Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC) ha celebrat, a l’Antic Pòsit de la Confraria de Pescadors de Tarragona, la reunió de les...

11.04.2024

La FCAC, en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat per mantenir l’activitat agrícola al Baix Llobregat

11/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra partidària de no ampliar la superfície que ocupa l’aeroport d’El Prat amb...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya