Carregant web FCAC

La FCAC participa en el I Workshop de recerca en nutrició i seguretat alimentària de la UB

17/11/2015

L’objectiu d’aquesta jornada, amb una assistència d’uns 80 participants, ha estat afavorir i promoure la interacció i la col·laboració entre tots els agents del sector, principalment investigadors, empreses i entitats publiques, des de diversos vessants, per tal d'impulsar accions de valorització, innovació i promoció que puguin contribuir a assolir els principals reptes del sector de l’oli d’oliva a Catalunya.

Per això, de la mà d’experts de diferents centres de recerca, juntament amb divulgadors i representants de l’administració pública, s’han presentat els resultats recents i les tendències actuals al voltant de la investigació en el món de l’oli. S’han tractat els àmbits de la qualitat, l’autenticitat, la prevenció del frau, l’avaluació de la qualitat sensorial de l’oli d’oliva, els seus efectes en la salut i el seu paper en relació amb la cultura i la gastronomia.

Els assistents hem tingut l’oportunitat de compartir inquietuds i d’intercanviar diferents experiències al voltant de l’oli d’oliva. En aquest context, el Workshop suposa un tret de sortida perquè els agents implicats treballin de manera conjunta amb l’objectiu de millorar-ne la competitivitat. Aquestes sinergies seran clau per complementar, potenciar i desenvolupar futurs projectes d’R+D+i que abordin els reptes plantejats pel sector de l’oli d’oliva.

Altres notícies
10.07.2025

La FCAC reclama mesures de prevenció per protegir el mosaic agroforestal al territori

10/07/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) lamenta profundament les víctimes mortals i els ferits en les tasques d’extinció dels...

09.07.2025

La FCAC es reuneix amb el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper

09/07/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, el...

01.07.2025

Caprabo i la FCAC refermen el seu compromís amb la proximitat amb la celebració de la Jornada Gastronòmica de productes de cooperatives agràries de Catalunya

01/07/2025

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...

25.06.2025

El sector vitivinícola català analitza els nous reptes dels vins desalcoholitzats

25/06/2025

El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...

17.06.2025

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

17/06/2025

El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...

17.06.2025

La collita de cereal es recupera després de tres anys de sequera

17/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

12.06.2025

La FCAC insta al DARPA a crear centres de neteja i desinfecció de camions de transport de bestiar per evitar la transmissió de malalties

12/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya