L’objectiu d’aquesta jornada, amb una assistència d’uns 80 participants, ha estat afavorir i promoure la interacció i la col·laboració entre tots els agents del sector, principalment investigadors, empreses i entitats publiques, des de diversos vessants, per tal d'impulsar accions de valorització, innovació i promoció que puguin contribuir a assolir els principals reptes del sector de l’oli d’oliva a Catalunya.
Per això, de la mà d’experts de diferents centres de recerca, juntament amb divulgadors i representants de l’administració pública, s’han presentat els resultats recents i les tendències actuals al voltant de la investigació en el món de l’oli. S’han tractat els àmbits de la qualitat, l’autenticitat, la prevenció del frau, l’avaluació de la qualitat sensorial de l’oli d’oliva, els seus efectes en la salut i el seu paper en relació amb la cultura i la gastronomia.
Els assistents hem tingut l’oportunitat de compartir inquietuds i d’intercanviar diferents experiències al voltant de l’oli d’oliva. En aquest context, el Workshop suposa un tret de sortida perquè els agents implicats treballin de manera conjunta amb l’objectiu de millorar-ne la competitivitat. Aquestes sinergies seran clau per complementar, potenciar i desenvolupar futurs projectes d’R+D+i que abordin els reptes plantejats pel sector de l’oli d’oliva.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) lamenta profundament les víctimes mortals i els ferits en les tasques d’extinció dels...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió amb el conseller d'Empresa i Treball, Miquel Sàmper, el...
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h