Carregant web FCAC

Reunió per evitar el malbaratament alimentari en la cadena de valor del sector lacti

27/11/2015

La FCAC ha participat en la jornada organitzada per l’UPC-CREDA

Actualment, a nivell europeu hi ha un gran interès en reduir els excedents que es generen a totes les etapes de la cadena alimentària. Per avançar en aquest sentit, i per encàrrec de l’Agència de Residus de Catalunya, el CREDA-UPC-IRTA i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han organitzat diverses sessions de treball conjuntament amb els diferents agents implicats al llarg de tota la cadena de valor, amb l’objectiu d’analitzar la situació actual i plantejar possibles propostes de futur per al sector alimentari a Catalunya. Més concretament, es tracta de quantificar les pèrdues alimentàries que es produeixen al llarg de la cadena i, alhora, donar resposta als principals dubtes que se’n deriven:

  • què és considera malbaratament alimentari?
  • quines són les principals causes d’aquestes pèrdues?
  • quins són els punts més crítics de la cadena de producció de llet?
  • quina és la manera més eficient de quantificar les pèrdues que es produeixen al llarg de tota la cadena?
Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya