La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha participat en la jornada sobre la dieta mediterrània i la salut organitzada pel Dr. Eduard Escrich, del Grup multidisciplinari per a l’estudi del càncer de mama, en el marc de la 30a edició dels seminaris d’investigació bàsica en aquesta malaltia.
El doctor Carlos A. González, de l’ICO de Barcelona i director de l’estudi EPIC en relació amb la nutrició i la prevenció del càncer; el doctor Ramon Estruch, de l’Institut de medicina interna de l’Hospital Clínic i responsable de l’estudi Predimed que avalua l’efecte de la dieta mediterrània en les malalties cardiovasculars, i els doctors José López-Miranda i Fernando López-Segura de la Unitat de lípids i arteriosclerosis de la Universitat de Còrdova i responsables de l’estudi Cordioprev, centrat en l’alimentació saludable per cuidar el cor, varen donar diverses pautes i recomanacions dietètiques en aquest sentit.
També van participar en la sessió el Sr. Alvaro González Coloma de la Fundació Patrimonio Comunal Olivarero, qui va plantejar quins són els objectius i les oportunitats pel que fa a la recerca, i el Sr. Fernando Burgaz, director general d’Alimentació del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, qui va exposar les actuacions que s’estan portant a terme per preservar i promocionar la dieta mediterrània.
Com a conclusió, es va constatar, una vegada més, que hi ha evidències científiques que certifiquen que unes pautes adequades d’estil de vida, l’activitat física i la dieta mediterrània, amb l’oli d’oliva verge extra com a element central, redueixen el risc de patir malalties i tenen efectes beneficiosos per la salut.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h