Carregant web FCAC

Introducció al món del vi i tast de vins dirigida als dependents i dependentes de les agrobotigues

21/03/2016

El dijous 17 de febrer la Federació va organitzar, a la Vinícola de Sarral, la primera edició de la jornada "Iniciació al món del vi i del tast de vins" amb un gran èxit d’assistència.

L’objectiu principal d’aquesta formació era oferir als dependents i dependentes de les agrobotigues els fonaments bàsics per a aprendre a diferenciar, valorar i gaudir del vi.

Amb un formació teòrica - pràctica, es van abordar els fonaments bàsics del món del vi i del tast, des de la matèria primera, les varietats, l’elaboració fins l’anàlisi sensorial, la metodologia de tast i el maridatge, abordant les diferents zones vitivinícoles, varietats principals de raïm, tipus de vi i Denominacions d’Origen. Posteriorment, es va precedir al tast, on es van tastar diversos vins d’arreu del món, propis del país i també vins i caves de les cooperatives catalanes.

Es va demostrar que els cellers cooperatius catalans disposen d’un ampli ventall de vins capaços de satisfer els paladars més exigents, i què a més reflecteixen la màxima expressió del seu terroir amb respecte al seu entorn natural i tenen una excel·lent relació qualitat-preu.

Es van tastar el cava brut reserva de Cevipe, elaborat a partir de les tradicionals Macabeu, Xarel·lo i Parellada, el cava rosat Portell elaborat amb la varietat Trepat, autòctona de la Conca de Barberà. De blancs es van tastar el blanc jove, molt aromàtic i fresc, de l’Olivarera Blanc de Seré, i el Llàgrimes de Tardor de l’Agrícola Sant Josep de Bot, una garnatxa blanca de la Terra Alta estructurada i potent en boca alhora que elegant. Es va tastar el negre Cabanal elaborat a partir de Trepat, de l’Agrícola de Barberà que enamora per la seva delicadesa, tipicitat i estil. De la DO Montsant vam tastar tres vins negres, Les Pedrenyeres de la cooperativa Agrícola d'Ulldemolins Sant Jaume, elaborat a partir de garnatxa negra; del Celler Masroig el Solà Fred negre elaborat de Garnatxa i Carinyena i el Sycar, tots dos recullen l’essència del Montsant amb concentració i elegància. Van tastar de la DO Costers del Segre els vins d’Agropecuària d'Artesa de Segre Symer amb notes intenses de fuita negra i espècies i el seu negre elaborat amb Cabernet sauvignon. De la DO Priorat es va tastar l’excel·lent i impecable Ònix Fusió de la Vinícola del Priorat, i el punt final al curs el va posar el vi dolç Ètim verema tardana de l’Agrícola Falset Marçà què en va deixar un record d’untuoses confitures de panses, figues seques, maduixes i mores sobre fons de torrats, cacaus i fruits secs.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya