El dijous 17 de febrer la Federació va organitzar, a la Vinícola de Sarral, la primera edició de la jornada "Iniciació al món del vi i del tast de vins" amb un gran èxit d’assistència.
L’objectiu principal d’aquesta formació era oferir als dependents i dependentes de les agrobotigues els fonaments bàsics per a aprendre a diferenciar, valorar i gaudir del vi.
Amb un formació teòrica - pràctica, es van abordar els fonaments bàsics del món del vi i del tast, des de la matèria primera, les varietats, l’elaboració fins l’anàlisi sensorial, la metodologia de tast i el maridatge, abordant les diferents zones vitivinícoles, varietats principals de raïm, tipus de vi i Denominacions d’Origen. Posteriorment, es va precedir al tast, on es van tastar diversos vins d’arreu del món, propis del país i també vins i caves de les cooperatives catalanes.
Es va demostrar que els cellers cooperatius catalans disposen d’un ampli ventall de vins capaços de satisfer els paladars més exigents, i què a més reflecteixen la màxima expressió del seu terroir amb respecte al seu entorn natural i tenen una excel·lent relació qualitat-preu.
Es van tastar el cava brut reserva de Cevipe, elaborat a partir de les tradicionals Macabeu, Xarel·lo i Parellada, el cava rosat Portell elaborat amb la varietat Trepat, autòctona de la Conca de Barberà. De blancs es van tastar el blanc jove, molt aromàtic i fresc, de l’Olivarera Blanc de Seré, i el Llàgrimes de Tardor de l’Agrícola Sant Josep de Bot, una garnatxa blanca de la Terra Alta estructurada i potent en boca alhora que elegant. Es va tastar el negre Cabanal elaborat a partir de Trepat, de l’Agrícola de Barberà que enamora per la seva delicadesa, tipicitat i estil. De la DO Montsant vam tastar tres vins negres, Les Pedrenyeres de la cooperativa Agrícola d'Ulldemolins Sant Jaume, elaborat a partir de garnatxa negra; del Celler Masroig el Solà Fred negre elaborat de Garnatxa i Carinyena i el Sycar, tots dos recullen l’essència del Montsant amb concentració i elegància. Van tastar de la DO Costers del Segre els vins d’Agropecuària d'Artesa de Segre Symer amb notes intenses de fuita negra i espècies i el seu negre elaborat amb Cabernet sauvignon. De la DO Priorat es va tastar l’excel·lent i impecable Ònix Fusió de la Vinícola del Priorat, i el punt final al curs el va posar el vi dolç Ètim verema tardana de l’Agrícola Falset Marçà què en va deixar un record d’untuoses confitures de panses, figues seques, maduixes i mores sobre fons de torrats, cacaus i fruits secs.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h