Carregant web FCAC

La producció mundial de vi s’equilibra, segons l'OIV, i el consum s’estabilitza

22/05/2014

La producció de vi puja fins als 276,6 milions d’hectolitres

L'Organització Internacional del Vi (OIV) estima que el consum mundial de vi al 2013 es va situar en 238.700.000 d'hectolitres, un descens en comparació amb l'any anterior de l'1% en 2,5 milions. Des de l’inici de la crisi al 2008, el consum mundial s’ha estabilitzat en la franja dels 240 milions d'hectolitres.

A Europa continua caient el consum en els països productors. De l'últim any, destaca el descens de 2,1 milions d'hectolitres a França, fins a 28,1 milions consumits, cosa que ha provocat la pèrdua del seu lideratge mundial per volum en favor dels Estats Units. Itàlia beu 800.000 hectolitres menys, fins als 21.700.000, i Espanya deixa de consumir 200.000 hectolitres, fins als 9,1 milions. En canvi, alguns països han experimentat un augment del consum, com Alemanya que puja 300.000 hectolitres, fins als 20,3 milions. Fora d'Europa, Estats Units, amb 29,1 milions d'hectolitres de vi consumit, es converteix en 2013 en el primer mercat interior mundial en volum, tot i que només va créixer un 0,5% i 150.000 hectolitres de consum, davant d’augments del 2% experimentats entre els anys 2011 i 2012. Xina, que semblava progressar a passos de gegant, hauria reduït el seu consum en 662.000 hectolitres caient a 16,8 milions, amb un descens del 3,8% si es compara amb el de 2012.

A l'hemisferi sud, alguns països productors van registrar l'any passat un augment del consum respecte de 2012, amb increments d'entre l'1% i el 3%.

Finalment, les primeres estimacions de producció de vi a l'hemisferi sud preveuen una reducció del 10% en comparació amb 2013, d’entre 49 i 53 milions d'hectolitres. Cauen les previsions en la majoria de països productors fins a un 20%, com Argentina o Xile, a causa de factors climàtics adversos. L'únic país que avança una collita a l'alça és Nova Zelanda amb una pujada del 15%. Itàlia, Espanya i França representen el 47% de la producció mundial.

Altres notícies
24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

16.04.2024

Les cooperatives de fruita seca es reuneixen per analitzar les novetats del sector

16/04/2024

Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...

15.04.2024

Josep Pere Colat, reelegit president de Fruita Seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

15/04/2024

Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...

12.04.2024

S'activen els ajuts a les cooperatives de l'oli per pal·liar pèrdues d’una collita un 50% inferior a la mitjana

12/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya