La FCAC ha coordinat una trobada entre investigadors de la Universitat de Lleida (UdL) i tècnics de qualitat de diverses cooperatives de les branques de cereals, de pinsos i de llet. L’objectiu és elaborar, a instàncies del DARP, un Protocol per aplicar mesures de vigilància i control de la presència d’aflatoxines. El document inclourà totes les fases de producció, des del camp, passant per l’emmagatzematge i la fabricació del pinso, fins a l’explotació ramadera, posant especial atenció en la producció làctia i els ensitjats.
L’objectiu és que aquest protocol sigui una eina de la màxima utilitat per als operadors, tant per a la prevenció com per saber com actuar en cas d’alarma o de sospita. Les cooperatives han exposat quines són les mesures d’autocontrol i prevenció emprades en cada fase, atès que les recomanacions que es fixin en el document han de ser assumibles pels operadors, sobretot tenint en compte la complexitat dels mostreigs.
El control de les micotoxines demana la implicació de tota la cadena de producció: agricultors, magatzemistes, importadors i fabricants de pinsos, a l’hora establir mesures que permetin disposar d’un producte en les millors condicions. Per part de les cooperatives existeix una gran inquietud en garantir la seguretat alimentària i oferir un producte de la màxima qualitat als socis ramaders.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h