Carregant web FCAC

La FCAC presideix l’assamblea de la comunitat INNOAPAT

16/02/2018

La FCAC ha presidit la segona assemblea general de la comunitat INNOAPAT, dins el programa RIS3CAT de recerca i innovació. La comunitat INNOAPAT es va crear dins la convocatòria d’ACCIÓ per executar projectes de R+D+I amb fons europeus FEDER. Aquesta comunitat la coordina l’IRTA.

La FCAC a banda d’ostentar la presidència lidera el projecte AUTENFOOD, sobre nous mètodes per autenticar aliments (traçabilitat), on hi col·laboren nombroses cooperatives de l’oli, i la Universitat de Barcelona com a centre de recerca, amb l’objectiu d’obtenir una nova metodologia analítica que permeti més fàcilment detectar procedències i tenir una nova eina de la lluita contra el frau que causa competència deslleial al sector.

L’assemblea que ha tingut lloc al parc de recerca de la UAB a Bellaterra, ha comptat amb la presència dels líders i socis d’altres projectes de la comunitat, tots ells empreses del sector agroalimentari català, així com dels principals centres de recerca de Catalunya, i responsables d’ACCIÓ i del Departament d’Agricultura. Un dels principals acords de l’assemblea ha estat el d’aprovar la proposta de dinamització, a fi que des de la comunitat s’incentivin activitats de foment de la R+D+I al sector agroalimentari català. L’assemblea ha comptat amb una ponència que ha tractat de la tecnologia BLOCKCHAIN aplicada al sector agroalimentari. La participació en aquesta ponència ha estat molt activa gràcies a l’aplicació sli.do.

Altres notícies
24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

16.04.2024

Les cooperatives de fruita seca es reuneixen per analitzar les novetats del sector

16/04/2024

Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...

15.04.2024

Josep Pere Colat, reelegit president de Fruita Seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

15/04/2024

Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...

12.04.2024

S'activen els ajuts a les cooperatives de l'oli per pal·liar pèrdues d’una collita un 50% inferior a la mitjana

12/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya