Tots els ponents van apuntar la necessitat de valoritzar i fomentar l’ús de les dejeccions ramaderes com a fertilitzant, existint bona tecnologia, com additius estabilitzants que poden contribuir a assolir aquest objectiu.
Ramon Armengol va apuntar que el sector ha d’interioritzar el cost mediambiental i va apostar per la gestió col·lectiva supervisada per tècnics com una de les millors opcions per a una correcta gestió. En aquest sentit, les cooperatives estan en una posició privilegiada per tancar el cicle, ja que disposen, sota el mateix paraigua, de ramaders i agricultors.
Després d’algunes intervencions en el sentit de què el sector té capacitat de creixement, Ramon Armengol va matisar la necessitat de fer-ho amb molta prudència i de manera ordenada per no repetir errors. Finalment, va apuntar en clau d’humor que calia passar del Porc d’Or al Green Porc, comentari que va ser ben acollit pel públic assistent atès que sens dubte caldrà posar-se treballar per millorar la imatge del sector.
A més de representants d’altres administracions i d’empreses, la jornada va comptar amb la participació de la subdirectora d’Agricultura, Neus Ferrete, que va apuntar que amb el nou Decret es pretén assolir una fertilització d’excel·lència, i amb Francesc Domingo, d’IRTA Mas Badia, que va aportar els coneixements tècnics per posar-ho en pràctica.
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h