Carregant web FCAC

Reunió de seguiment del projecte AUTENFOOD

18/04/2018

El passat 12 d’abril a Lleida, en la seu de la cervesera Mahou-San Miguel va tenir lloc la reunió de seguiment del projecte AUTENFOOD.

Es tracta d’un projecte que lidera la Federació i en la qual també participen la cervesera Mahou San Miguel, anfitriona en aquesta ocasió de la trobada, l’empresa càrnica Embotits Salgot, l’empresa de begudes instantànies Simat Vending, i com a centre de recerca equips científics de la Universitat de Barcelona (UB).  També hi van assisitir representants d’ACCIÓ, l’administració que amb el seu suport permet aquesta iniciativa, i de l’IRTA, que és la coordinadora de la comunitat INNOAPAT, enmarcada dins l’estratègia RIS3CAT.

L’objectiu de la investigació és trobar noves tecnologies d'anàlisi per millorar el control sobre l'autenticitat de productes alimentaris i, en definitiva, per evitar el frau en el sector agroalimentari català.

Inmersos ja en la segona campanya del projecte, per la FCAC continua entre altres tasques la recollida de mostres per a la confecció del mapa de l'oli català BIGDATA, amb un estret treball de col·laboració amb els equips del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona. Un cop analitzats els resultats de la primera campanya, ja es preveuen que s’obtinguin models d’utilitat pels objectius previstos, cosa que dona confiança en el treball fet a través d’aquest tipus d’iniciatives.

AUTENFOOD està integrat a la comunitat INNOÀPAT del RIS3CAT. Aquest projecte ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya