En la trobada es van posar en comú els resultats finals del projecte, fruit de la recerca realitzada en parcel·les d’assaig i comercials de blat de moro. Durant les darreres dues campanyes, tècnics de cooperatives de cereals i de pinsos han estat col·laborant activament amb investigadors de l’IRTA en la presa de mostres en parcel·les d’aquest conreu.
S’han aconseguit interessants resultats quant a la influència de múltiples factors en la presència de les micotoxines. El maneig del conreu, juntament amb la varietat, són determinants a l’hora d’obtenir un gra amb les condicions més òptimes.
El projecte MICOCAT, s’ha emmarcat en un Grup Operatiu liderat, entre d’altres, per Esporc i la Cooperativa de Miralcamp. Les principals cooperatives cerealístiques i de pinsos també hi han participat activament. L’objectiu comú és cercar estratègies que permetin mitigar la presència de micotoxines en els cereals i, per tant, aportar matèries de la màxima qualitat a l’alimentació animal.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h