Carregant web FCAC

Les cooperatives reclamen l’etiquetatge d’origen de la mel

04/12/2018

Una correcta identificació de la procedència permetrà al consumidor reconèixer i accedir a un producte que ofereix les màximes garanties

Les cooperatives catalanes, per mitjà de Cooperativas Agro-alimentarias de España, donen suport a la proposta del Ministeri de modificar la normativa de qualitat de la mel implementant un etiquetatge més clar i útil per als consumidors.

Actualment la normativa europea permet la denominació “barreja de mels procedents de la UE i no procedents de la UE”, de manera que un producte d’un tercer país, amb un percentatge testimonial de mel local, pot utilitzar la denominació europea, essent aquesta la denominació que trobem avui dia de manera majoritària en el comerç. Si s’obliga a indicar la procedència i el percentatge de cada origen, una informació que consumidor i sector reclamen, els consumidors tindran més eines per optar a un producte local amb les màximes garanties.

Cal dir que el consumidor és cada vegada més coneixedor de les exigències sanitàries i mediambientals que comporta el model europeu de producció, motiu pel qual des de la FCAC es defensa un etiquetatge clar d'origen, que permeti posar en valor el nostre  model de producció i l’important paper que l’apicultura en el medi ambient. 

Altres notícies
18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

16.04.2024

Les cooperatives de fruita seca es reuneixen per analitzar les novetats del sector

16/04/2024

Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...

15.04.2024

Josep Pere Colat, reelegit president de Fruita Seca de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

15/04/2024

Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...

12.04.2024

S'activen els ajuts a les cooperatives de l'oli per pal·liar pèrdues d’una collita un 50% inferior a la mitjana

12/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...

12.04.2024

Les cooperatives de cereals visiten el Port de Tarragona

12/04/2024

La Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC) ha celebrat, a l’Antic Pòsit de la Confraria de Pescadors de Tarragona, la reunió de les...

11.04.2024

La FCAC, en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat per mantenir l’activitat agrícola al Baix Llobregat

11/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra partidària de no ampliar la superfície que ocupa l’aeroport d’El Prat amb...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya