El Programa Generació d'Idees vol crear sinergies entre personal investigador, entitats i empreses. Aquesta 10a. edició, que ha estat patrocinada pel Consell Social de la UAB, el Barcelona Sincrotró Park i l’empresa Andrés Pintaluba també s’ha emmarcat dins el projecte europeu Higher.
El jurat del premi ha estat format per la cap del Servei d'Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Maria Josep Ribot, el director de projectes d’alimentació del Grup Carinsa, Alfons Perote, el catedràtic del departament de Ciència Animal i dels Aliments, Buenaventura Guarnis, i la gestora de Projectes d'R+D+I d'ACCIÓ, Cristina Peña, i per part de la FCAC en Màrius Simon, tècnic de l’àrea d’ajuts i projectes, especialitzat en Innovació.
El projecte guanyador CELLUPACK vol desenvolupar un material substitutiu del plàstic que és biodegradable, soluble en aigua i comestible, que no té gust ni olor. Aquest material permet la fabricació a gran escala i és molt versàtil, es pot utilitzar per construir diferents tipus d’envasos d’un sol ús. També fomenta l’economia circular mitjançant la seva dissolució i posterior regeneració i reutilització, amb un mínim consum d’energia. Ara, de moment, estan en fase de prototipatge i tindran a la seva disposició la nova xarxa de laboratoris d’innovació del Campus, els UAB Open Labs. L’equip CELLUPACK és està format per un investigador de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM), Michele Dei, una enginyera en Nanotecnologia i doctorand de l’Institut de Ciències dels Materials (ICMAB), Camilla Dore, i una Tecnòloga d’Aliments, Elena Jacas. A destacar també el projecte FAGSPIG , molt ben valorat, que vol desenvolupar un producte específic per combatre les patologies digestives del garrins en la fase de deslletament, amb una estratègia biotecnològica molt nova que pot substituir els tractaments antibiòtics.
Més informació: rdi@fcac.coop
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...
La Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC) ha celebrat, a l’Antic Pòsit de la Confraria de Pescadors de Tarragona, la reunió de les...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra partidària de no ampliar la superfície que ocupa l’aeroport d’El Prat amb...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h