El Programa Generació d'Idees vol crear sinergies entre personal investigador, entitats i empreses. Aquesta 10a. edició, que ha estat patrocinada pel Consell Social de la UAB, el Barcelona Sincrotró Park i l’empresa Andrés Pintaluba també s’ha emmarcat dins el projecte europeu Higher.
El jurat del premi ha estat format per la cap del Servei d'Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Maria Josep Ribot, el director de projectes d’alimentació del Grup Carinsa, Alfons Perote, el catedràtic del departament de Ciència Animal i dels Aliments, Buenaventura Guarnis, i la gestora de Projectes d'R+D+I d'ACCIÓ, Cristina Peña, i per part de la FCAC en Màrius Simon, tècnic de l’àrea d’ajuts i projectes, especialitzat en Innovació.
El projecte guanyador CELLUPACK vol desenvolupar un material substitutiu del plàstic que és biodegradable, soluble en aigua i comestible, que no té gust ni olor. Aquest material permet la fabricació a gran escala i és molt versàtil, es pot utilitzar per construir diferents tipus d’envasos d’un sol ús. També fomenta l’economia circular mitjançant la seva dissolució i posterior regeneració i reutilització, amb un mínim consum d’energia. Ara, de moment, estan en fase de prototipatge i tindran a la seva disposició la nova xarxa de laboratoris d’innovació del Campus, els UAB Open Labs. L’equip CELLUPACK és està format per un investigador de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM), Michele Dei, una enginyera en Nanotecnologia i doctorand de l’Institut de Ciències dels Materials (ICMAB), Camilla Dore, i una Tecnòloga d’Aliments, Elena Jacas. A destacar també el projecte FAGSPIG , molt ben valorat, que vol desenvolupar un producte específic per combatre les patologies digestives del garrins en la fase de deslletament, amb una estratègia biotecnològica molt nova que pot substituir els tractaments antibiòtics.
Més informació: rdi@fcac.coop
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h