Aquest 18 de desembre a Lleida, ha tingut lloc la jornada d’innovació a les cooperatives, que organitzava la FCAC. La jornada que s’havia organitzat amb la missió de reflexionar l’estat i futur de la innovació com a procés que duen a terme les cooperatives actualment i quins escenaris de futur en contra i a favor es presenten que assegurin un increment en el desplegament de projectes de R+D+I i de la cultura de la innovació dins la estratègia i funcionament de la cooperativa.
Inicialment, es va presentar als assistents el vídeo fet per la FCAC sobre la innovació a les cooperatives, que ja va servir per a la resta de la jornada com a introducció en aquesta realitat que ja és ben viva a moltes cooperatives.
Tot seguit, va ser un plaer escoltar a en Jaume Lluís Tartera, de Mahou-San Miguel sobre quines estratègies respecte la innovació està duent a terme en aquesta gran companyia cervesera. Un missatge clar exposat al llarg de la seva exposició va ser que la mida de l’empresa no importa, s’ha d’innovar sí o si, i no només en un departament determinat de l’empresa, sinó en tots els estaments, i que en aquest mon tant canviant si no et mous molt ràpid estàs perdut. La obertura de la ment en tots els sentits és un factor clau d’èxit.
Posteriorment, l’equip tècnic de l’Àrea de Projectes de la FCAC va presentar breus resums d’alguns dels projectes més recents que estan executant les cooperatives (Winesity, Corcs, Sacs), o projectes tranversals liderats per la pròpia FCAC (AGRIMAX, LISA, IeOCROPS, Autenfood, BIGDATA DUN), a més d’informar sobre línies de finançament possibles que ofereixen les diferents administracions públiques.
Finalment, la taula rodona que va comptar amb les veus des de les cooperatives, amb en Josep Presseguer de Fruit de Ponent, en Xavi Domènec de Falset-Marçà, que van explicar i aportar les seves realitats respecte els seus projectes recents o en curs, i també amb la presència de Gabriel Anzaldi del centre tecnològic EURECAT, que va aportar la seva visió experta sobre els projectes R+D+I i la relacions que s’estableixen entre aquestes centres de recerca i les empreses, amb comentaris sobre possibles punts de millora i les oportunitats en molts programes de finançament existents.
Les conclusions d’aquesta jornada exitosa, que va comptar amb l’assistència de representants de les cooperatives, són les següents:
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h