Carregant web FCAC

Coronavirus - Mesures per al repartiment d'aliments a domicili

23/03/2020

* Donat l’estat d’alarma actual a causa del coronavirus, la FCAC fa públic el contingut d’aquesta circular que habitualment seria d’accés restringit per a les cooperatives sòcies. Descarrega't la circular
 

L’ACSA ha publicat un seguit de recomanacions per al repartiment a domicili d’aliments. Tenint en compte que cal seguir les normes generals de seguretat alimentària, us destaquem aspectes per a la prevenció de la malaltia:

  • Evitar la contaminació: lliurar tots els aliments i, en especial fruites i verdures, degudament protegits per evitar contaminacions.
  • Cadena de fred: la carn, el peix i els refrigerats o congelats es repartiran en bosses isotèrmiques (en refrigerats és opcional) i en un temps de trasllat inferior a dues hores.
  • Higiene personal i bones practiques: el personal que realitza el repartiment a domicili ha de rentar-se les mans sovint. Per possibilitar una bona freqüència de rentat és convenient facilitar als repartidors un sistema de desinfecció a base d’alcohol.
  • Evitar la contaminació creuada: facilitar equips de protecció als treballadors per evitar el contacte entre els aliments no envasats o embolcallats i fonts de contaminació com les pròpies mans o objectes personals.
  • Guants i mascaretes: cal recordar que poden ser un focus de contaminació, ja que amb el seu ús es van concentrant secrecions respiratòries i brutícia. No es pot dur barba i mascareta. Cal canviar-los amb suficient freqüència i tenir cura en la seva manipulació i eliminació.
  • Lliuraments: el repartidor, tant en la recollida com en l’entrega de la comanda al domicili, haurà de respectar la distància entre persones d’entre 1 i 2 metres.
     

Més informació

Altres notícies
01.07.2025

Caprabo i la FCAC refermen el seu compromís amb la proximitat amb la celebració de la Jornada Gastronòmica de productes de cooperatives agràries de Catalunya

01/07/2025

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...

25.06.2025

El sector vitivinícola català analitza els nous reptes dels vins desalcoholitzats

25/06/2025

El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...

17.06.2025

Rafael Ramon, nou president de la Junta Rectora del CCPAE

17/06/2025

El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...

17.06.2025

La collita de cereal es recupera després de tres anys de sequera

17/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

12.06.2025

La FCAC insta al DARPA a crear centres de neteja i desinfecció de camions de transport de bestiar per evitar la transmissió de malalties

12/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...

10.06.2025

Oposició a la pèrdua de sòl agrari per l'eventual ampliació de l'aeroport

10/06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...

06.06.2025

Jornada anual sobre productes fitosanitaris i subministraments

06/06/2025

A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya