Carregant web FCAC

Coronavirus - Fase 1 de la desescalada: quins canvis afecten les cooperatives agràries?

12/05/2020

* Donat l’estat d’alarma actual a causa del coronavirus, la FCAC fa públic el contingut d’aquesta circular que habitualment seria d’accés restringit per a les cooperatives sòcies. Descarrega't la circular en pdf.
 

La publicació del Reial decret 514/2020 ha prorrogat l’estat d’alarma fins a les 00.00 hores del dia 24 de maig de 2020 i ha ampliat algunes accions, com el control en les fronteres interiors terrestres (Ordre INT/396/2020, de 8 de maig).

A més, hi haurà un desescalament progressiu de determinades mesures a conseqüència de la superació de les diferents fases. L’Ordre SND/399/2020, de 20 de maig, estableix els canvis per als territoris en aplicació de la fase 1 del pla de transició cap a una nova normalitat, el qual, com sabeu, es comença a aplicar dins de Catalunya a les regions sanitàries de Camp de Tarragona, Alt Pirineu i Aran, i Terres de l’Ebre:

  • Àmbit laboral (articles 3 a 6). S'estableixen una sèrie de mesures per garantir la protecció dels treballadors en el seu lloc de treball i per evitar la concentració de persones en determinats moments (foment del teletreball, mesures d’higiene i prevenció...).
  • Mobilitat general (article 7). Es permet circular per la unitat territorial de referència a l'efecte del procés de desescalada (regió sanitària).

Amb caràcter general, no només per a aquells territoris que hagin passat a la fase 1, les condicions de mobilitat s’han modificat (Ordre TMA/400/2020): a partir de l’11 de maig, es permet que, si tots els viatgers viuen junts, puguin ocupar totes les places del vehicle i no portin mascareta. Si algun dels viatgers no viu al mateix domicili, es mantenen les regles anteriors: dos per fila i amb mascareta.

  • Comerç minorista i de prestació de serveis (articles 11 a 14). Es permet l'obertura dels locals i establiments minoristes sempre que tinguin una superfície igual o inferior a 400 metres quadrats. Es permet la reobertura al públic mitjançant la utilització de cita prèvia, de forma explícita, dels centres de jardineria i vivers de plantes sigui quina sigui la seva superfície d'exposició. S’estableixen condicions de seguretat i higiene als mercats alimentaris ambulants.
  • Activitats d'hostaleria i restauració (articles 15 a 16). S'estableix la reobertura al públic de les terrasses a l'aire lliure (ocupació màxima permesa serà de deu persones per taula o agrupació de taules, limitant-se al 50% el nombre de taules permeses pel que fa a l'any immediatament anterior), en les condicions de prevenció i higiene establertes.
  • Hotels, establiments turístics i turisme actiu (articles 44 a 47). S'estableixen les condicions per a la reobertura. Es podran portar a terme els serveis de restauració i cafeteria quan això sigui necessari per a la correcta prestació el servei d'allotjament i exclusivament pel que fa als clients allotjats. Aquest servei no podrà prestar-se en les zones comunes, que romandran tancades.

Si desitgeu aprofundir en els canvis, a més de consultar la normativa, podeu visitar el següent enllaç: Plan para la transición hacia una nueva normalidad: guía de la fase 1.

 

Altres notícies
25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

16.04.2024

Les cooperatives de fruita seca es reuneixen per analitzar les novetats del sector

16/04/2024

Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya