El passat 28 de setembre de 2020 el Grup Operatiu del projecte Winesity va reunir al sector del vi en una jornada telemàtica per a presentar els resultats del projecte pilot WINESITY, en el qual s’ha desenvolupat un sensor automàtic per a controlar la densitat en continu a la fermentació del vi.
Al webinar van assistir cooperatives vitivinícoles i membres de la universitat d’Enologia Rovira i Virgili. Es va explicar el recorregut del projecte pilot què va partir de la necessitat detectada d’automatitzar i millorar el control d’un moment tant delicat i de vital importància com és el de la fermentació del vi. A partir d’aquest moment es va crear un Grup Operatiu per les entitats Agrícola Falset Marçà i SC, Afalma, SCCL, líder del projecte; IRIS, com a centre tecnològic que proposa i desenvolupa l’aparell, VITEC, per al seguiment i assessoramnt tènic enològic i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, per a l’assessorament sectorial de cooperatives vitivinícoles i de projectes d’innovació, què col·laborativament ha desenvolupat el sensor WINESITY.
El sensor WINESITY representa un avenç tecnològic en el sector, contribuint a la reducció de temps dedicat a la presa de mostres i mesurament de densitat, a la ràpida detecció de problemes durant la fermentació i accions correctives, a determinar amb precisió el moment en què finalitza la fermentació i a la reducció del consum d’energia dedicat ala refrigeració dels dipòsits de fermentació.
Durant el webinar van quedar palesos els conceptes d’indústria 4.0, d’enologia de precisió, de compartir el coneixement i de seguir fomentant la innovació com a una necessitat per a continuar endavant. En la mateixa jornada es van presentar els objectius i treballs en curs de la creació de grup operatiu ENOCOOP_GO, per a la innovació als cellers de les cooperatives catalanes, corresponent a la convocatòria 2019 del mateix programa d’ajuts.
El projecte d’innovació WINESITY s’ha desenvolupat en el marc dels Ajuts a la Cooperació per a la Innovació, cofinançats pel fons FEADER i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 (Cooperació per a la innovació) a través del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
Josep Pere Colat, cap de branca de fruita seca de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegit president del Consell...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament la publicació de l’ordre d’ajuts del Departament d’Acció...
La Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC) ha celebrat, a l’Antic Pòsit de la Confraria de Pescadors de Tarragona, la reunió de les...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra partidària de no ampliar la superfície que ocupa l’aeroport d’El Prat amb...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h