CEOLPE, SCCL és un exemple d’èxit d’intercooperació dintre del sector oleícola català. És tracta d'una cooperativa de segon grau fundada a l’any 1988 que actualment compta amb l’entrada de la producció d’olives de 14 cooperatives sòcies de primer grau de les comarques del Baix Penedès, l'Alt Penedès, l'Alt Camp, el Garraf, el Tarragonès i la Conca de Barberà, convertint-la així és un referent del sector de l’oli d’oliva verge extra a Catalunya.
A l’any 2016 va signar un conveni d’intercooperació que va fructificar amb la incorporació com a sòcia de la cooperativa Agrícola de Vila-seca, SCCL. En aquest es van planificar diverses inversions a les instal·lacions del molí per tal de millorar la qualitat de l’oli i optimitzar l’ús de les instal·lacions. Aquestes van ser la incorporació de noves centrífugues verticals així com una nova i innovadora maquinària per agilitzar el procés i mantenir intactes les propietats en el moment de l’obtenció de l’oli. També es van fer millores a la sala de recepció d’olives i al molí per tal d’adaptar les instal·lacions a l’augment de producció. I gràcies a la promoció realitzada als mitjans de comunicació s’ha fomentat el consum de l’oli de qualitat.
Fruit de l’èxit del primer conveni es va signar un segon conveni d’intercooperació al 2017 amb Centre Vinícola del Penedès, SCCL (CEVIPE, grup cooperatiu) la qual té com a objectiu principal la comercialització dels vins dels seus associats. Aquest conveni es va constituir per tal de crear un departament comercial conjunt així com també desenvolupar totes les activitats i infraestructures a les dues cooperatives.
Les inversions més destacades han estat: construcció d’una oficina d’expedicions al magatzem, creació i promoció de la marca els Cofins, millora en l’envasat del producte amb l’adquisició d’una nova roscadora de taps pilfer automàtica i un marcador de lot i caducitat per a l’etiquetatge, informatització del control d’estoc d’oli, compra d’una nova caldera de biomassa per tal d’aprofitar el pinyol d’oliva per a la calefacció i la instal·lació d’una tolva amb la qual cosa es millora el maneig i la gestió de la pinyola sobrant de la cooperativa, entre d’altres inversions.
Amb aquest tipus d’accions es demostra que els ajuts per al foment de la millora de la competitivitat de les cooperatives i altres entitats associatives agràries (PMCCA) del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya són una bona eina pel foment de la intercooperació i per la millora de la competitivitat de les cooperatives.
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h