La FCAC va organitzar una trobada entre cooperatives i una delegació britànica encapçalada per la Universitat de Cranfield (www.cranfield.ac.uk/about/cranfield/themes/agrifood). Aquesta trobada és fruit dels contactes de la FCAC amb el Consolat Britànic de Barcelona, el qual ha ofert la seva col·laboració per aquesta trobada. En la reunió van ser presents tècnics i representants de cooperatives que van exposar necessitats i possibles projectes de R+D+I.
La Universitat de Cranfield està molt especialitzada en la producció agroalimentària, i va comentar les seves experiències i els possibles camps on es podrien establir ponts de col·laboració amb les cooperatives. Algunes de les temàtiques que van sortir al llarg de la trobada són: les micotoxines, el tractament de dejeccions animals, les tecnologies per l’ús eficient de l’aigua, la valorització de subproductes, l’agricultura de precisió i moltes altres.
Per la seva banda, la FCAC va fer un breu repàs dels projectes més recents en R+D+I realitzats de forma col·laborativa entre les cooperatives, ja sigui per temes transversals o bé sectorials, entre d’altres podem destacar: el projecte de gestió i valorització de la sansa, el d’eficiència hídrica i energètica en els cellers, l’estudi per la PRRS en porcí, la gestió d’envasos fitosanitaris i altres materials agrícoles, i també algun, que s’acaba de posar en marxa, com és el projecte per la innovació del Calçot de Valls (entre la cooperativa de Cambrils i la de Valls), o bé d’altres en curs de preparació, com per exemple, l’estudi de solucions davant la problemàtica de les micotoxines.
Es va comptar també amb la presència a la reunió d’un representant de la XaRTA (Xarxa de Referència en Tecnologia dels Aliments de la Generalitat de Catalunya, i d’una representant del UK Trade & Investment, depenent del Govern Britànic, fet que reforça i amplifica el ventall de possibles sinèrgies i col·laboracions en molts àmbits entre les cooperatives, empreses i agents de recerca dels dos països.
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h