Sectors

Oli d'oliva

Oli d'oliva

Des de sempre s’ha vinculat les cooperatives amb la producció d’oli d’oliva, fent una fusió perfecta entre la tradició i la modernitat, així com amb la qualitat i la garantia d’origen.

El sector de l’oli d’oliva, a Catalunya, compta amb més d’un centenar de cooperatives. La gran majoria d’elles, realitzen la molturació de les olives, elaboren l’oli -principalment de les categories verge i verge extra- i l’envasen. En conjunt, suposen més del 70% de la producció de l’oli que s’obté en el territori català i sumen una facturació mitjana d’uns 70 milions d’euros.

Les cooperatives oleícoles se situen, bàsicament, a les comarques de Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre, encara que també tenen presència a l’Empordà. Bona part d’aquestes cooperatives formen part de les denominacions d’origen existents a Catalunya: DOP Les Garrigues, DOP Siurana, DOP Baix Ebre – Montsià, DOP Terra Alta i DOP Empordà.

Actualitat:

Reunió del Grup Operatiu de cooperatives per la lluita contra la mosca de l’olivera
Reunió del Grup Operatiu de cooperatives per la lluita contra la mosca de l’olivera 31/05/2018 El passat dimecres, 30 de maig, va tenir lloc a Mas Bové la reunió de la Federació amb les cooperatives de Grup Operatiu per al control de la mosca de l’olivera amb mètodes alternatius de baix...
Més de 2.000 hectàrees ja s’han adherit al projecte Xerta-Sénia
Més de 2.000 hectàrees ja s’han adherit al projecte Xerta-Sénia 22/05/2018 En menys d’un any s’ha incrementat gairebé un 500% la superfície acollida El passat 15 de maig va tenir lloc, a petició de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, una reunió...
Reunió amb Mossos d’Esquadra per evitar més robatoris d’oli
Reunió amb Mossos d’Esquadra per evitar més robatoris d’oli 16/05/2018 Avui ens hem reunit amb representants de la Unitat Regional de Proximitat de la Regió Policial de Ponent dels Mossos d’Esquadra per abordar els darrers casos de robatoris relacionats amb el sector...
El malbaratament alimentari a Grècia
El malbaratament alimentari a Grècia 15/05/2018 La Federació i l’Agència de Residus en el projecte Ecowaste4food Els passats 2, 3 i 4 de maig, una delegació catalana encapçalada per l’Agència de Residus de Catalunya i diversos...
La Cooperativa de Juncosa guardonada amb el Premi Gourmet d’Or al Concurs Internacional AVPA París Gourmet 2018
La Cooperativa de Juncosa guardonada amb el Premi Gourmet d’Or al Concurs Internacional AVPA París Gourmet 2018 30/04/2018 La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha visitat la capital francesa, París, per recollir el Premi Gourmet d'Or a la 16a edició del Concurs Internacional AVPA París 2018...
BUREAU VERITAS
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x