Sectors

Oli d'oliva

Oli d'oliva

Des de sempre s’ha vinculat les cooperatives amb la producció d’oli d’oliva, fent una fusió perfecta entre la tradició i la modernitat, així com amb la qualitat i la garantia d’origen.

El sector de l’oli d’oliva, a Catalunya, compta amb més d’un centenar de cooperatives. La gran majoria d’elles, realitzen la molturació de les olives, elaboren l’oli -principalment de les categories verge i verge extra- i l’envasen. En conjunt, suposen més del 70% de la producció de l’oli que s’obté en el territori català i sumen una facturació mitjana d’uns 70 milions d’euros.

Les cooperatives oleícoles se situen, bàsicament, a les comarques de Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre, encara que també tenen presència a l’Empordà. Bona part d’aquestes cooperatives formen part de les denominacions d’origen existents a Catalunya: DOP Les Garrigues, DOP Siurana, DOP Baix Ebre – Montsià, DOP Terra Alta i DOP Empordà.

Actualitat:

Ronda de contactes amb partits polítics pel Xerta-Sénia
Ronda de contactes amb partits polítics pel Xerta-Sénia 19/12/2017 En perspectives de les eleccions del 21 de desembre La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, amb la participació de les cooperatives d’oli d’oliva del Baix Ebre i Montsià, ha...
El malbaratament alimentari a Polònia
El malbaratament alimentari a Polònia 14/12/2017 La Federació acompanya a l’Agència de Residus en el projecte Els passats 5, 6 i 7 de desembre, una delegació catalana encapçalada per l’Agència de Residus de Catalunya i diversos...
La FCAC defensa el paper de les cooperatives contra el malbaratament d’aliments
La FCAC defensa el paper de les cooperatives contra el malbaratament d’aliments 01/12/2017 La Federació participa en la jornada organitzada per Agricultura El passat 27 de novembre, el representant de la FCAC, Josep Lluís Escuer, va defensar el paper de les cooperatives en la lluita...
La FCAC segueix les iniciatives alimentàries
La FCAC segueix les iniciatives alimentàries 30/11/2017 Tercera edició de la Plataforma Refresh El passat 23 de novembre va tenir lloc la tercera trobada de la Plataforma Refresh espanyola contra el malbaratament d'aliments a la seu del...
Visita de l’ACA per conèixer el procés de producció de l’oli i la gestió de les aigües del molí
Visita de l’ACA per conèixer el procés de producció de l’oli i la gestió de les aigües del molí 28/11/2017 El passat divendres, 24 de novembre, representants de la FCAC i responsables de la Cooperativa Agrícola de La Palma d’Ebre, vam rebre la visita de personal tècnic de l’Agència Catalana de...
BUREAU VERITAS
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x