Carregant web FCAC

La cooperativa de La Selva del Camp abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat i està present al Canal Horeca

L'Avellanera, experts en avellana i en oli d’oliva verge extra

13/11/2020

El municipi de La Selva del Camp, un dels municipis amb més tradició avellanera i d’oli de la comarca del Baix Camp (Tarragona), està ubicada en una zona privilegiada de cultiu agroambiental.

La cooperativa L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL, nascuda el 1985 en aquesta localitat tarragonina, abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat que tenen presència al Canal Horeca. En l’actualitat compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’olivera, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva  a l’any.

La cooperativa té set línies de producte de proximitat que van directament del camp a la taula: avellanes, ametlles, oli, vinagre, elaborats, xocolatejats i altres fruits secs com prunes, pinyons, nous, dàtils o festucs, entre d’altres.

L’activitat principal de la cooperativa, però, es centra en l’avellana i en la seva marca d’oli d’oliva verge extra d’alta qualitat i DOP Siurana Silvaurum.

Passió per l’avellana

Els socis de L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL aposten per la producció d’avellana tradicional amb predomini de les varietat Negret, autòctona de la zona, tot i que també disposen de les varietats pauatet, tonda di giffoni i comuna.

Cuiden els seus avellaners per oferir un producte de característiques úniques i tenen especial cura en la transformació per conservar intacte tot el seu sabor. Això s’aconsegueix amb un procés ràpid i artesanal que dona com a resultat un producte exquisit.

Sota la marca Infrusec, L’Avellanera comercialitza avellana amb closca (1 quilo), avellana en gra crua (150 grams)  i avellana torrada en formats de 200 grams, 500 grams i 1quilo i envasades al buit per conservar totes les seves qualitats.

Oli d’Oliva Verge Extra Silvaurum, l’or líquid de L’Avellanera

En el cas de l'oliva, els socis arriben a una producció de 800 tones anuals de varietat arbequina.

Perquè la qualitat d'oli d’oliva obtinguda respongui als estàndards de màxima qualitat L'Avellanera posa tota la cura en cadascuna de les fases del procés productiu, des de les primeres fases de cultiu fins a l’envasat, cuidant també la recol·lecció, el transport, la separació de les fulles, el rentat de l’oliva, la trituració, l’extracció de l’oli i l’emmagatzematge.

La recol·lecció es realitza en el moment òptim de maduració per obtenir un fruit de gran qualitat i just després es realitza la mòlta amb extracció en fred per aconseguir un oli verge extra d'alta qualitat i s’obté un oli monovarietal d’arbequina, amb DO Siurana, de sabor suau dolç i d’aroma afruitat, molt agradable al paladar i amb unes característiques organolèptiques i una qualitat excepcionals: l’Oli d’Oliva Verge Extra Silvaurum.

La cooperativa comercialitza la marca d’oli  Silvaurum en tres formats diferents: 250 cl., 500 cl. i 750 cl.

Sobre L’Avellanera i Secció de Crèdit SCCL

La cooperativa L’Avellanera treballa, des de fa més de trenta anys, per defensar els interessos del pagès i la seva activitat a través de la creació d’una gamma de productes d’altíssima qualitat.

La cooperativa, pertanyent a la FCAC (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), comercialitza diferents varietats de fruits secs, des de l’avellana i l’ametlla autòctones del territori fins  a d’altres més exòtics i elaboren oli d’oliva verge extra sota denominació d’orígen DO Siurana.

Per aconseguir-ho han unit les tècniques més tradicionals de la zona del Baix Camp (Tarragona) amb les noves tecnologies per oferir un producte que combina els sabors d’abans i les exigències de qualitat més avantguardistes.

 

Font: L'Avellanera i Secció de Crèdit, SCCL

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya