Carregant web FCAC

Els premis BIOLMIEL 2020 consoliden el lideratge de les mels ecològiques de Muria Bio a nivell internacional

Muria BIO és l’única empresa productora de mel espanyola que ha aconseguit 4 medalles d’or, 1 de plata i el reconeixement de Millor Mel de la seva categoria per a 2 de les varietats presentades

15/03/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa perellonenca Mel Muria, ha estat una de les grans triomfadores en el premi italià BIOLMIEL 2020. Diverses de les seves varietats han aconseguit el reconeixement a la millor mel de la seva categoria i medalles d’or i de plata en la 13ª edició del prestigiós certàmen internacional, que congrega les millors mels ecològiques del món.

En concret, les varietats monoflorals de Muria BIO d’Espígol i de Romaní han aconseguit la qualificació de Millor Mel Ecològica de les seves categories i les seves corresponents medalles d’or.

En la categoria de mels poliflorals també han aconseguit fer-se amb una medalla d’or les varietats Muria BIO de Mel de Flors i d’Alta Muntanya.

Per la seva banda, la varietat monofloral de Farigola ha estat guardonada amb una medalla de plata.

Les diferentes varietats de Muria BIO han competit i han destacat entre 300 mels espanyoles i d’altres països com Grècia, Itàlia o Eslovàquia i els seus excel·lents resultats converteixen a l’empresa tarragonina en una de les millors a nivell europeu.

La ceremònia d’entrega de premis es va celebrar el passat 19 de febrer en streaming al Canal de YouTube del BIOL PRIZE, a causa de la pandèmia, amb la presència dels seus màxims representants, els quals van destacar que, malgrat les dificultats organitzatives, la qualitat de les mostres de l’edició d’enguany ha estat excel·lent.

Aquest certàmen internacional del sector de l’apicultura orgànica va ser creat el 2008 pel CIBI (Consorci Biològic Italià) a partir de l’experiència del premi oleic BIOL. El seu objectiu és difondre la qualitat de la mel provinent de l’apicultura orgànica i la diseminació de coneixements específics sobre el tema; enfortir la relació entre l’apicultura i el desenvolupament sostenible; millorar les diferències relacionades amb la biodiversitat natural i els cultius; promocionar l’intercanvi i les innovacions tècniques entre els que s’ocupen de l’apicultura de qualitat i sensibilitzar al consumidor cap els productes agroalimentaris de la cultura mediterrània, en especial de la mel.

La visió empresarial de Mel Muria també encara diverses accions per mantenir la biodiversitat que van més enllà de tenir cura de les abelles, promovent la pol·linització i produint un impacte ambiental beneficiós pel planeta. Recentment, l’empresa ha certificat, de la mà de PEFC Catalunya, la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que s’exporta a nivell mundial.

Per a Rafel Muria, president de Mel Muria: “És una gran satisfacció per a nosaltres i les nostres abelles rebre aquest premi internacional. És un enorme plaer treballar amb la natura i les abelles, ja que els ruscs de producció orgànica són un dels millors models de producció sostenible, contribuint al manteniment de la biodiversitat. El reconeixement a aquest treball és un immens honor i la visibilitat que dóna el premi BIOLMIEL a les empreses que gestionem la biodiversitat, amb criteris de responsabilitat social, és un important recolzament per a tot el sector apícola a nivell mundial”.

 

Font: Muria

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya